Τσακαλώτος: Για το 2015 έχουμε συμφωνήσει - Διαφωνούμε για το 0,6% του 2016

Τσακαλώτος: Για το 2015 έχουμε συμφωνήσει - Διαφωνούμε για το 0,6% του 2016

Δεν θα έλεγα πως είχαμε ρήξη, εμείς είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις, όταν κι αυτοί είναι έτοιμοι να διαπραγματευτούν, δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής της ελληνικής ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης

Τσακαλώτος: Για το 2015 έχουμε συμφωνήσει - Διαφωνούμε για το 0,6% του 2016
Στο γεγονός πως οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών είναι μικρές, εστίασε ο επικεφαλής της πολιτικής διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος την Τρίτη, παρά τις αναφορές τις Κομισιόν, μέσω της επίσημης ενημέρωσης, πως παραμένουν θεμελιώδεις. Ο κύριος Τσακαλώτος εκτίμησε πως Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες δεν υπήρξε ρήξη και πως υπάρχει συμφωνία για το 2015, ενώ για το 2016 η ελληνική πλευρά προτείνει μέτρα που φτάνουν στο 2% του ΑΕΠ, ενώ η πλευρά των πιστωτών ζητά 2,6%.

«Δεν θα έλεγα πως υπήρξε "ρήξη"» είπε ο κύριος Τσακαλώτος και συνέχισε: «Η ελληνική πλευρά ενημέρωσε πως είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί την διαφορά του 0,6%, όταν και αυτοί θα έχουν εξουσιοδότηση να διαπραγματευτούν. Δώσαμε περισσότερα παραμετρικά μέτρα (αυτά που θεωρούνται βέβαιης απόδοσης) για το 2% δημοσιονομικού κενού» και πρόσθεσε ότι η ελληνική πλευρά τώρα λέει προς τους πιστωτές: «για το 0.6% δεχθείτε κι εσείς κάποια μη παραμετρικά μέτρα, όπως η πάταξη της φοροδιαφυγής». 

Κλείσιμο
Το να επιμένουν εν έτη 2015 σε μειώσεις συντάξεων δεν τους τιμά, τόνισε ο κύριος Τσακαλώτος και επανέλαβε πως η ελληνική κυβέρνηση εγγυάται μισθούς και συντάξεις.

«Δίνουμε μάχη για την πραγματικότητα που θέλουμε, έχουμε σχέδιο για την επόμενη μέρα και πρόταση για λύση για το χρέος» δήλωσε τέλος ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης και αναρωτήθηκε: «Η Ευρώπη έχει και δημοκρατικά προβλήματα να λύσει, αντέχει τον πλουραλισμό»;



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης