Σκουρλέτης: Πρόθεση της κυβέρνησης μια διευρυμένη συμφωνία

Σκουρλέτης: Πρόθεση της κυβέρνησης μια διευρυμένη συμφωνία

«Δεν νομίζω ότι ο πρωθυπουργός θα φέρει μια συμφωνία, η οποία θα κινδυνεύει να μην περάσει από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία», τόνισε ο υπ. Εργασίας

Σκουρλέτης: Πρόθεση της κυβέρνησης μια διευρυμένη συμφωνία
Την άποψη πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι μια διευρυμένη συμφωνία, η οποία θα οδηγήσει σε μια βιώσιμη λύση για το χρέος εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης.

Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Σκουρλέτης υποστήριξε πως η πρόθεση της κυβέρνησης «είναι να είναι όσο το δυνατόν πιο διευρυμένη η συμφωνία έτσι ώστε να εμπεριέχει τις περισσότερες δυνατές αναφορές στην ανάγκη να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για το χρέος».

Κλείσιμο
Παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει μια πολιτική για την απομείωση του χρέους, αναφέροντας πως το κείμενο της συμφωνίας πρέπει να παραπέμπει σε μια απομάκρυνση από τις πολιτικές λιτότητας με αναπτυξιακό πρόσημο.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως οι 47 σελίδες δεν ήταν η πρόταση της κυβέρνησης ενώ αναφερόμενος στη δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου ότι η συμφωνία που επεξεργάζεται η κυβέρνηση είναι ένα νέο μνημόνιο, υπογράμμισε πως «φοβάμαι ότι ο κ. Μητρόπουλος το έλεγε και πριν δει τις 47 σελίδες».

Για την πρωτοβουλία των 22 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη κίνηση καλύπτει τη δημόσια τοποθέτηση του πρωθυπουργού ενώ προανήγγειλε πως η αποκατάσταση θα γίνει με την πρώτη δόση τον Οκτώβριο και την ολοκλήρωση της αύξησης το δεύτερο εξάμηνο του 2016.;
Επιπλέον, ο κ.Σκουρλέτης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ψήφιση της συμφωνίας από τη βουλή παρά τις δυσκολίες, λέγοντας: «Δεν νομίζω ότι ο πρωθυπουργός θα φέρει μια συμφωνία η οποία θα κινδυνεύει να μην περάσει από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης