Κυβέρνηση προς δανειστές: Συγκλίσεις πρέπει να γίνουν και από τις δύο πλευρές

Κυβέρνηση προς δανειστές: Συγκλίσεις πρέπει να γίνουν και από τις δύο πλευρές

Το νέο non paper αναφέρει ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι η καταγραφή των συγκλίσεων που έχουν επιτευχθεί, σε αντίθεση με εκείνη των δανειστών που παρέκαμψε την τετράμηνη διαπραγμάτευση

Κυβέρνηση προς δανειστές: Συγκλίσεις πρέπει να γίνουν και από τις δύο πλευρές
Να αναλάβουν την ευθύνη για τα αναγκαία βήματα προς μία κοινά αποδεκτή συμφωνία, καλεί τους δανειστές η κυβέρνηση, με νεώτερη παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου. Σε non paper που κυκλοφόρησε το πρωθυπουργικό επιτελείο επισημαίνεται ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι η καταγραφή των συγκλίσεων που έχουν επιτευχθεί, σε αντίθεση με εκείνη των δανειστών που παρέκαμψε την τετράμηνη διαπραγμάτευση. Και επισημαίνει ότι η δέσμευση σε συγκλίσεις δεν μπορεί παρά να αφορά και τα δύο μέρη, επαναλαμβάνοντας τη θέση για την εξεύρεση μίας συνολικής λύσης.

Η κυβερνητική ενημέρωση:

Κλείσιμο
Σχετικά με το σχέδιο προτάσεων της κυβέρνησης

1. Το σχέδιο προτάσεων της Ελληνικής κυβέρνησης δεν συνιστά σύνοψη του προγράμματός της, αλλά καταγραφή των συγκλίσεων που σημειώθηκαν στο Brussels Group. Πρόκειται για το πλαίσιο / βάση μιας κοινά αποδεκτής συμφωνίας που θα διασφαλίσει συνολικά τη χρηματοδότηση της Ελληνικής οικονομίας.

2. Η πρόταση, αντιθέτως, των δανειστών παρέκαμψε τις τετράμηνες διαπραγματεύσεις επιστρέφοντας στο μνημονιακό πρόγραμμα που απορρίφθηκε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

3. Είναι προφανές ότι η δέσμευση σε συγκλίσεις δεν μπορεί παρά να αφορά και τα δύο μέρη και να οδηγεί σε συνολική λύση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης