Ποτάμι: «Όχι» σε κλεφτοπόλεμο με την Τράπεζα της Ελλάδος

Ποτάμι: «Όχι» σε κλεφτοπόλεμο με την Τράπεζα της Ελλάδος

Αναφέρει πως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τώρα θέλουν να ελέγξουν μέσω κάποιων κομματικών εγκάθετων και την Τράπεζα της Ελλάδος, παραβιάζοντας εκτός όλων των άλλων και τους ευρωπαϊκούς κανόνες

Ποτάμι: «Όχι» σε κλεφτοπόλεμο με την Τράπεζα της Ελλάδος
Να μην επιδίδονται σε έναν πόλεμο παρασκηνίου, «που φθείρει τον θεσμό και τελικά την ίδια την ελληνική οικονομία» καλεί το Ποτάμι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, αναφορικά με τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος καταγγέλλεται για υπονόμευση της κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι τονίζει πως η κυβέρνηση «ανακάλυψε νέο εχθρό», αλλά «εσωτερικό βέβαια».

Κλείσιμο
«Αυτή τη φορά ο "κακός" είναι ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος καταγγέλλεται για υπονόμευση της κυβέρνησης. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αποσιωπούν βέβαια την επιτυχή μέχρι σήμερα προσπάθεια του διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος να κρατήσει ζωντανή τη χρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», αναφέρει το κόμμα και προσθέτει πως αν ο πραγματικός τους στόχος είναι να αλλάξει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, «θα πρέπει να το πουν δημοσίως και όχι να επιδίδονται σε έναν πόλεμο παρασκηνίου, που φθείρει τον θεσμό και τελικά την ίδια την ελληνική οικονομία».

Πάντως, σύμφωνα με το Ποτάμι η αλλεργία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις ανεξάρτητες αρχές και η ροπή προς το κομματικό κράτος «φάνηκε από την πρώτη στιγμή και με τις επιλογές στην Παιδεία αλλά και την Υγεία». 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τώρα θέλουν να ελέγξουν προφανώς μέσω κάποιων κομματικών εγκάθετων και την Τράπεζα της Ελλάδος, παραβιάζοντας εκτός όλων των άλλων και τους ευρωπαϊκούς κανόνες. 

Άλλωστε, όπως τονίζει το Ποτάμι, «διαλαλούν στα τηλεοπτικά παράθυρα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, δεν έχουμε αλλαγή κυβέρνησης αλλά έχουμε αλλαγή καθεστώτος και στα καθεστώτα χωρούν μόνο οι πιστοί στο κόμμα, όπως ακριβώς συνέβαινε στην Ελλάδα που παρελθόντος αλλά και στα ολοκληρωτικά καθεστώτα που ορισμένοι εξακολουθούν να έχουν στο μυαλό τους».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης