Σε εξέλιξη η πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί

Σε εξέλιξη η πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί

Μετά την ολοκλήρωση του δείπνου ο κ. Έιντε θα ανακοινώσει την ημερομηνία έναρξης των συνομιλιών

Σε εξέλιξη η πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί
Έφτασαν πριν από λίγο στο ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας που βρίσκεται στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία  ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί για το δείπνο με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε. Και οι δύο συνοδεύονται από τους διαπραγματευτές Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί. Θα πραγματοποιηθεί αρχικά κατ’ ιδίαν συνάντηση των τριών και αργότερα στο δείπνο θα συμμετάσχουν και οι διαπραγματευτές Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί.

«Πρώτη συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ελπίζω να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ένα ουσιαστικό διάλογο που θα οδηγήσει στην επανένωση της πατρίδας μας», έγραψε πριν από λίγο στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter o Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Κλείσιμο




Μετά την ολοκλήρωση του δείπνου ο κ. Έιντε θα ανακοινώσει την ημερομηνία έναρξης των συνομιλιών.
  
Σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, δεν υπάρχει ημερήσια διάταξη. Ωστόσο αναμένεται να ανακοινωθεί η ημερομηνία επανέναρξης του διαλόγου
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Αναστασιάδης θα θέσει το θέμα της Αμμοχώστου ώστε να λειτουργήσει η επιστροφή της πόλης ως Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
Η νέα διαδικασία για λύση του κυπριακού, σύμφωνα με τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη, αποκλείει το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, καθώς η διαδικασία που θα ακολουθήσει ο κ. Έιντε θα προβλέπει βολιδοσκόπηση κάθε πλευράς πριν τη διατύπωση γεφυρωτικών προτάσεων. Ο Κύπριος Πρόεδρος θα συγκαλέσει συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου τη Τετάρτη για να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα.
 
Στήριξη για λύση
Έξω από το Λήδρα Πάλας βρίσκονται από νωρίς ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι που διαδηλώνουν υπέρ της λύσης του Κυπριακού. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι Τάκης Χατζηδημητρίου, παλαίμαχος ελληνοκύπριος πολιτικός και ο γενικός γραμματέας της συνδικαλιστικής οργάνωσης των Τουρκοκυπρίων δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ, που μίλησαν για το κοινό μέλλον και την επανένωση της Κύπρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης