Έλληνες αξιωματούχοι για τον Πούτιν: Τον αδικεί η εικόνα του ψυχρού!

Έλληνες αξιωματούχοι για τον Πούτιν: Τον αδικεί η εικόνα του ψυχρού!

Πρόκειται για έναν «ανθρώπινο» ηγέτη, λένε μέλη της αντιπροσωπείας στη Μόσχα - Οι συζητήσεις στην τρίωρη συνάντηση με τον Τσίπρα ήταν ιδιαίτερα ζεστές και φιλικές, σημειώνουν

Έλληνες αξιωματούχοι για τον Πούτιν: Τον αδικεί η εικόνα του ψυχρού!
Εντυπωσιασμένοι έμειναν οι Έλληνες αξιωματούχοι της αποστολής που βρίσκεται στη Μόσχα, από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Μέλη της αντιπροσωπείας έλεγαν μάλιστα ότι η εικόνα του «ψυχρού» και «κρύου», που φαίνεται στις δημόσιες εμφανίσεις δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα, καθώς πρόκειται για έναν «ανθρώπινο» ηγέτη. Έλεγαν δε ότι οι συζητήσεις κατά τη διάρκεια της τρίωρης συνάντησης το μεσημέρι της Τετάρτης ήταν ιδιαίτερα ζεστές και φιλικές, με τον κ. Πούτιν να συμπεριφέρεται ανάλογα.

Κλείσιμο
Ο Ρώσος πρόεδρος μάλιστα είχε και διάθεση για σκωπτικό σχολιασμό των όσων συμβαίνουν στην ευρωζώνη, αναφέροντας κάποια στιγμή ότι  «εάν χρωστάς πολλά το άγχος το έχει εκείνος, που σε έχει δανείσει», αφήνοντας με τον τρόπο αυτό να διαφανεί ότι συμμερίζεται την ανάλυση που κάνει ο κ. Τσίπρας ότι και οι δανειστές έχουν πρόβλημα και πρέπει να θέλουν λύση για το ελληνικό θέμα και όχι μόνο η χώρα μας.

Να σημειωθεί ότι το τρίωρο που διήρκεσε η συνάντηση των δύο ηγετών και των αντιπροσωπειών είναι κάτι σαν ρεκόρ για το Κρεμλίνο σε ανάλογες περιπτώσεις και πάντως πρωτοφανές για συνάντηση με την ελληνική κυβέρνηση διαχρονικά. Πολλοί ερμήνευσαν αυτή την εκτενή συζήτηση ως ένδειξη του βάθους και του εύρους των συνομιλιών, κυρίως δε της διάθεσης για εμπέδωση μίας μακροπρόθεσμης συνεργασίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης