ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κοζάνης: Δεν θα είναι υποψήφιά μας η Ραχήλ Μακρή

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κοζάνης: Δεν θα είναι υποψήφιά μας η Ραχήλ Μακρή

Ραχήλ Μακρή: Για να φας πόρτα, πρέπει να την χτυπήσεις, απαντά η βουλευτής

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κοζάνης: Δεν θα είναι υποψήφιά μας η Ραχήλ Μακρή
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κοζάνης απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας της με τη Ραχήλ Μακρή, τονίζοντας ότι δεν συζητεί «εκλογίστικου χαρακτήρα συνεργασίες».  Η κ. Μακρή, μετά το ναυάγιο της συνεργασίας της με τον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας, όπως η ίδια αποκάλυψε, της πρότασης που δέχθηκε από την Κουμουνδούρου να κατέβει υποψήφια στη μονοεδρική των Γρεβενών, είχε προαναγγείλει επαφές με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κοζάνης. 

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι στελέχη του κόμματος της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς την είχαν βολιδοσκοπήσει και πως το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιούταν περαιτέρω επαφές για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κοινός τόπος εκλογικής συνεργασίας.
Ωστόσο, η τοπική Κοζάνης του ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιβεβαιώνει τις επαφές για συστράτευση ευρύτερων δυνάμεων ξεκαθαρίζει όμως ότι αυτές δεν αφορούν «εκλογικίστικου χαρακτήρα συνεργασίες»
Κλείσιμο

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κόμματος έχει ως εξής:

«Σε σχέση με τα δημοσιεύματα για εκλογική κάθοδο της Ραχήλ Μακρή με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην περιφέρεια Κοζάνης, η Τοπική Επιτροπή Κοζάνης διευκρινίζει ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει κάνει πρόταση και προχωρά σε πολιτική και εκλογική συνεργασία μετωπικής προοπτικής με συγκεκριμένες αριστερές ανατρεπτικές δυνάμεις και αγωνιστές/τριες, δοκιμασμένες και σταθερές στον αγώνα για την ανατροπή της αντιδραστικής μνημονιακής πολιτικής των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για έξοδο από την ΕΕ, το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ, με αντικαπιταλιστικό και διεθνιστικό προσανατολισμό, που οριοθετούνται τόσο από τη διαχειριστική κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την αδιέξοδη πολιτική του ΚΚΕ. Σε αυτή την κατεύθυνση, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, χωρίς να μοιράζει «πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης», δεν συζητά εκλογικίστικου χαρακτήρα συνεργασίες, αλλά καλεί όσους και όσες συμφωνούν, σε στήριξη αυτού του πλαισίου στις εκλογές και, πάνω από όλα, σε στράτευση και συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων στον αγώνα για μια εργατική και λαϊκή αντεπίθεση στις νέες συνθήκες που θα διαμορφωθούν μετά τις εκλογές. Εκεί θα δοκιμαστούμε όλοι και όλες.
Τοπική Επιτροπή Κοζάνης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ».


Ραχήλ Μακρή: Για να φας πόρτα, πρέπει να την χτυπήσεις

Στην αντεπίθεση πέρασε η Ραχήλ Μακρή, με ανακοίνωσή της αλλά και με ποστ της στο Twitter, δηλώνοντας πως «για να φας πόρτα, πρέπει πρώτα να τη χτυπήσεις».

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση της Ραχήλ Μακρή: 
«Τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα συστημικά μέσα ενημέρωσης έχουν επιδοθεί με πρωτοφανή μανία σε εκστρατεία παραπληροφόρησης με επίκεντρο το όνομα μου. Αυτή την αήθη επίθεση σπεύδουν να εκμεταλλευτούν πολιτικοί καιροσκόποι ευκαιριακών σχηματισμών και πολιτικά υπαρκτά ή μη κόμματα ή μορφώματα.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας. 
Στην πολιτική εισήλθα από επιλογή και όχι από ανάγκη.
Η επιλογή μου έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και αφετηρία τον τόπο που με ανέθρεψε κυριολεκτικά και πολιτικά. 
Υλοποιώντας τη δέσμευση να μην προδώσω ποτέ αυτούς τους ανθρώπους για οποιαδήποτε καρέκλα, όπως έχουν πράξει πολλοί στο παρελθόν, ζητώ την θεσμική έγκριση τους, όπως αυτή εκφράζεται με την ψήφο τους για οποιαδήποτε μελλοντική πολιτική μου ενέργεια.
Στο πλαίσιο αυτό αποτελεί ονείρωξη κάθε ανακοίνωση απόρριψης μου από χώρους που δεν διαθέτουν ουσιαστικό πολιτικό βάρος ή και από κόμματα από τα οποία δεν έχω ζητήσει τίποτα. 
Η αγάπη, αποδοχή και θέρμη με την οποία με περιβάλουν οι κάτοικοι όλου του Νομού Κοζάνης μου δίνει δύναμη και αποτελεί τον γνώμονα των πολιτικών μου αποφάσεων. 
Οι πληρωμένοι, από ημερίδες, κοντυλοφόροι μπορούν να φαντασιώνονται «πόρτες», «απορρίψεις» ή «προτάσεις συνεργασίας» συνεπικουρούμενοι από διψασμένους για δημοσιότητα σχηματισμού που ερμηνεύουν μια προσωπική φιλική συνάντηση ως πιθανή συνεργασία».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης