ΣΥΡΙΖΑ: Δε θα συναινέσουμε στη συνέχιση του εγκλήματος

ΣΥΡΙΖΑ: Δε θα συναινέσουμε στη συνέχιση του εγκλήματος

Στην Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι δεν υπάρχει θέμα εθνικής συνεννόησης γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει να να διαπραγματευτεί την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας

ΣΥΡΙΖΑ: Δε θα συναινέσουμε στη συνέχιση του εγκλήματος
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και στα όσα συζητήθηκαν στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλες, διαμηνύοντας πως δεν πρόκειται να συναινέσει, αν ζητηθεί κάτι τέτοιο, “στη συνέχιση του εγκλήματος”.

Από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται: “η Σύνοδος Κορυφής ήταν άλλη μια ευκαιρία για τον πρωθυπουργό ώστε να εγγυηθεί ότι η χώρα θα μείνει δεσμευμένη στους δανειστές. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο, όσο κι αν ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να «διανθίσει» τη νέα μνημονιακή εποχή με αοριστολογίες που παραπέμπουν σε ένα νέο μνημόνιο με άλλο όνομα, αλλά τις ίδιες καταστροφικές δεσμεύσεις”.

Σχετικά με το θέμα της εθνικής συνεννόησης που έχει ανοίξει από πολλές πλευρές σημειώνουν στην Κουμουνδούρου πως “δεν μπορούν να ζητούν τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχιση του εγκλήματος, επειδή οι ίδιοι δεν θέλουν και δεν μπορούν να διαπραγματευτούν την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση και να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας”.

Αναλυτικότερα σε αυτά τα θέματα αναφέρθηκε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Χανίων Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο 105,5” και στην εκπομπή “Πρωτοσέλιδο του Σαββάτου”. Ο κ. Σταθάκης εκτίμησε ότι με την προληπτική πιστοληπτική γραμμή που προωθεί η κυβέρνηση θα συνεχιστεί η ίδια μνημονιακή πολιτική. Επιπλέον ο κ. Σταθάκης σχολίασε τα σενάρια που θέλουν να καλείται ο ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα. “O τρόπος με τον οποίο πολιτεύτηκε ο κ. Σαμαράς έχει διαρρήξει τη δυνατότητα συναίνεσης και συζήτησης”, είπε ο βουλευτής Χανίων και πρόσθεσε: “Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο να βάλει την υπογραφή του και να εμπλακεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε προσυμφωνημένα πράγματα, εκτός τόπου και χρόνου αυτή η απόπειρα”.

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε, δε, πως ο ορίζοντας των δεσμεύσεων θα είναι μέχρι το 2017-2018. Επίσης, στην ίδια συνέντευξη, στάθηκε στο θέμα του χρέους, χωρίς την επίλυση του οποίου, όπως είπε, δεν είναι εύκολη η πρόσβαση στις αγορές. “Δεν είναι βιώσιμο το υπάρχον σχέδιο. Θα πέσει στα βράχια όπως έπεσε και το προηγούμενο. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερή, σε λογική βάση και είναι η μοναδική που βγάζει νόημα. Έχουμε προτάξει την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και την αλλαγή της φιλοσοφίας της μνημονιακής πολιτικής”, τόνισε.
Κλείσιμο
 
Ερωτηθείς για το θέμα της συναίνεσης ο κ. Σταθάκης εξέφρασε την άποψη πως ο πρωθυπουργός κακώς ανοίγει το θέμα και μετατοπίζει την ευθύνη σε άλλες πλευρές και συμπλήρωσε πως προφανώς θα έπρεπε και θα μπορούσε να υπάρχει ένα διαφορετικό πλαίσιο επικοινωνίας, παρά τις διαφωνίες.  

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα, όμως πρόσθεσε πως ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύτηκε ο κ. Σαμαράς έχει διαρρήξει τη δυνατότητα συναίνεσης και συζήτησης, ενώ έσπευσε να υπογραμμίσει ότι δεν έχουν νόημα τα σενάρια περί αναπόφευκτης σύγκλησης και μεγάλου συνασπισμού.

Τέλος ο τομεάρχης Ανάπτυξης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στο θέμα των πρόωρων εκλογών και σημείωσε ότι ο μόνος τρόπος σταθεροποίησης της πολιτικής κατάστασης είναι οι εκλογές, ώστε να υπάρξει καθαρό μήνυμα από τους πολίτες και μια κυβέρνηση με μεγάλο ορίζοντα μπροστά της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης