Μηταράκης: Dow Chemicals και IBM πιστεύουν στις δυνατότητες των Eλλήνων

Μηταράκης: Dow Chemicals και IBM πιστεύουν στις δυνατότητες των Eλλήνων

Τα κονδύλια του επενδυτικού νόμου για το 2014 θα δοθούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατά 95% ενώ το υπόλοιπο 5% αφορά στα μεγάλα έργα

Μηταράκης: Dow Chemicals και IBM πιστεύουν στις δυνατότητες των Eλλήνων
Ως επένδυση που θα δημιουργήσει «ποιοτικές θέσεις εργασίας» χαρακτήρισε την απόφαση των εταιριών Dow Chemicals και IBM να ιδρύσουν στην Ελλάδα το κέντρο τους για την υψηλή ανάλυση πληροφοριών ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης στη Βουλή.

Μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου «Κύρωση αποφάσεων υπαγωγής επενδύσεων», είπε ότι οι συγκεκριμένοι κολοσσοί με την επιλογή τους δείχνουν ότι «πιστεύουν σε αυτή τη χώρα, πιστεύουν στις δυνατότητες των Ελλήνων» και πρόσθεσε πως «αυτό πιστεύει και η κυβέρνηση, γι' αυτό δουλεύει». Προανήγγειλε δε ότι το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο το οποίο -όπως είπε- θα καλύψει τις απαιτήσεις του νέου γενικού απαλλακτικού κανονισμού και του νέου χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων.

Κλείσιμο
Παράλληλα, επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι είναι «εναντίον οποιασδήποτε επένδυσης έχει προσπαθήσει αυτή η χώρα να φέρει. Οποιαδήποτε επένδυση συζητάμε, κάθε μία, βρίσκει απέναντί της το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δείχνει μια νοοτροπία. Αλλά το θέμα το δικό μας, ο στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι να επαναφέρει τη χώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Θα το καταφέρουμε το 2014. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να μειώσουμε την ανεργία. Το καταφέρνουμε ήδη από το Σεπτέμβριο του 2013, που φτάσαμε στο σημείο του μέγιστου πόνου και έχει αρχίσει η ανεργία να μειώνεται».

Πέραν αυτού είπε ότι τα κονδύλια του επενδυτικού νόμου για το 2014 θα δοθούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατά 95% ενώ το υπόλοιπο 5% αφορά στα μεγάλα έργα (το 2012 το 2% των κονδυλίων δόθηκε σε μεγάλα έργα, το άλλο 98% δόθηκε σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το 2013 το 100% δόθηκε σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις).

Τέλος, είπε ότι το υπουργείο θα εκδώσει εντός της ημέρας τον προσωρινό πίνακα που περιλαμβάνει όλες τις επενδύσεις ενώ την ερχόμενη Δευτέρα θα εκδοθεί ο οριστικός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης