ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Διεθνείς επαφές του Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή

Διεθνείς επαφές του Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή

Βρίσκεται από την Κυριακή στη Στοκχόλμη, όπου πραγματοποιεί επαφές με αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας

Διεθνείς επαφές του Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή
O Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Κουντρέτ Οζέρσαϊ, δήλωσε πως: «Αν θέλουν οι Τουρκοκύπριοι να ακουστεί η φωνή τους και να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι απόψεις και τα οράματά τους, θα πρέπει να γίνουν ορατοί σε όλα τα μέρη του κόσμου και θα πρέπει να συνεχίσουν ακούραστα να τις εκφράζουν μέσα από διπλωματικές επαφές».

Ο κ. Οζερσάι εξηγούσε τα συνεχή ταξίδια του σε ξένες πρωτεύουσες για επαφές με ξένους αξιωματούχους. Όλες οι επαφές έχουν ανεπίσημο χαρακτήρα καθώς καμία χώρα δεν αναγνωρίζει το ψευδοκράτος πλην της Τουρκίας. Ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής βρίσκεται από την Κυριακή στη Στοκχόλμη, όπου πραγματοποιεί επαφές με αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας.

Κλείσιμο
Ο κ. Οζέρσαϊ και η αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει συζητούν με εκπροσώπους της σουηδικής κυβέρνησης τις θέσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς για τη λύση του Κυπριακού. Συζητούν επίσης την παρούσα φάση των συνομιλιών και τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν οι διάφοροι διεθνείς παράγοντες να συμβάλλουν στη διαδικασία.

Ο Τουρκοκύπριος συνομιλητής είπε ακόμα ότι οι επαφές που πραγματοποιεί η τουρκοκυπριακή πλευρά τους τελευταίους τέσσερις μήνες θα συνεχιστούν, αυξάνοντας και τη συχνότητά τους, με στόχο να ακουστεί η φωνή των Τουρκοκυπρίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης