Έρογλου: Τελευταία ευκαιρία για λύση του Κυπριακού

Έρογλου: Τελευταία ευκαιρία για λύση του Κυπριακού

«Η υπόθεση της Κύπρου δεν είναι υπόθεση μόνο των Τουρκοκυπρίων αλλά είναι υπόθεση και της μητέρας πατρίδας Τουρκίας και του τουρκικού λαού» είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης


Γυμνές, εγκυμονούσες και πάντα σέξι
Έρογλου: Τελευταία ευκαιρία για λύση του Κυπριακού
“Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία”, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου αναφερόμενος στην διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού μιλώντας σε συνέδριο στην πόλη Σίβας της Τουρκίας με θέμα “Το χθες, το σήμερα και το αύριο της Κύπρου”.

Ο Έρογλου είπε ότι “αυτή τη στιγμή ο Τουρκοκυπριακός λαός έχει φτάσει στο σημείο να πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία, αλλά αν οι διαπραγματεύσεις παρατραβήξουν και δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς τότε είναι δύσκολο να βρούμε αυτή την πίστη ανάμεσα στους Τουρκοκύπριους και την επόμενη χρονιά”.

Κλείσιμο
Ο Ντερβίς Έρογλου είπε ότι “η υπόθεση της Κύπρου δεν είναι υπόθεση μόνο των Τουρκοκυπρίων αλλά είναι υπόθεση και της μητέρας πατρίδας Τουρκίας και του τουρκικού λαού”, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό για τους Τουρκοκύπριους να υπάρχει μια ισχυρή Τουρκία.

Ανέφερε ακόμη ότι οι μεγάλες δυνάμεις δίνουν μεγάλη σημασία στην Κύπρο, είναι πάντοντε υπέρ της ειρήνης και της συνεργασίας και εργάζονται για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη συμφωνίας στην Κύπρο.

Ο Ντερβίς Έρογλου υποστήριξε ότι “οι Ελληνοκύπριοι ισχυρίζονται πως τα γεγονότα στην Κύπρο ξεκίνησαν με τον αγώνα της Τουρκίας” και πρόσθεσε: “Δυστυχώς οι Ελληνοκύπριοι έχουν εξαπατήσει όλο τον κόσμο και μάλιστα πολλά κράτη του κόσμου δυστυχώς πιστεύουν αυτό το ψέμα”.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι για να υπάρξει συμφωνία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πρέπει και οι δύο πλευρές να κάνουν βήμα και πρόσθεσε ότι αυτό το βήμα το έκαναν με το σχέδιο Ανάν αλλά είναι η τουρκική πλευρά που κατηγορείται συνέχεια.

Ο Ντερβίς Έρογλου υποστήριξε ακόμη πως η παρουσία της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο δεν ωφελεί σε τίποτα επειδή όσο βρίσκεται στο νησί οι Ελληνοκύπριοι δεν έχουν πρόθεση να συμφωνήσουν σε λύση. “Μια από τις αιτίες της μη λύσης του Κυπριακού είναι και η απόφαση 1186 του Συμβουλίου Ασφαλείας με την οποία γίνεται αποδεκτό ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ανήκει στους Ελληνοκύπριους”, είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Ο Ντερβίς Έρογλου επέκρινε την ΕΕ ότι δεν έχει τηρήσει τις υποσχέσεις της προς τους Τουρκοκύπριους, προσθέτοντας ότι βασιζόμενοι στην πείρα του παρελθόντος δεν είναι δυνατόν να αποδέχονται κάθε τι που θα πει η ΕΕ. “Η ΕΕ ήθελε να συμμετάσχει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με ένα εκπρόσωπό της αλλά εμείς το αρνηθήκαμε. Από τη στιγμή που θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οπωδήσποτε θα λαμβάνει αποφάσεις υπέρ του μέλους της γι' αυτό εμείς είπαμε ότι δεν το αποδεχόμαστε”, είπε ο Ντερβίς Έρογλου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης