Βενιζέλος: Αν αποδοκιμαστεί η Ελιά, δεν θα πάω στον Σαμαρά, αλλά κατευθείαν στον Παπούλια

Βενιζέλος: Αν αποδοκιμαστεί η Ελιά, δεν θα πάω στον Σαμαρά, αλλά κατευθείαν στον Παπούλια

«Εάν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πουν ότι δεν μπορώ να ψηφίζω άλλο γιατί δεν έχω καμία στήριξη να το κάνω, υπάρχει κυβέρνηση;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος: Αν αποδοκιμαστεί η Ελιά, δεν θα πάω στον Σαμαρά, αλλά κατευθείαν στον Παπούλια
«Αν το βράδυ των εκλογών η Ελιά αποδοκιμαστεί, δεν θα πάω στον Αντώνη Σαμαρά, αλλά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διότι θα πρέπει να ξαναενωθεί το έθνος κι όλοι να έρθουν προ των ευθυνών τους», αυτό είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος το βράδυ της Τρίτης, επαναλαμβάνοντας το δίλημα που έχει θέσει στο εκλογικό σώμα. 

Αιτιολογώντας τη θέση του αυτή είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μιλάω για ποσοστά. Εάν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν αντέξουν, εάν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πουν ότι δεν μπορώ να ψηφίζω άλλο γιατί δεν έχω καμία στήριξη, καμία προοπτική, κανένα ηθικό δικαίωμα να το κάνω, υπάρχει κυβέρνηση;» διερωτήθηκε και είπε ότι «ο καθένας θα τεθεί προ των ευθυνών του».

Κλείσιμο
«Εδώ το έθνος είναι διχασμένο σε μια βάση τεχνητή, ξεπερασμένη και επικίνδυνη. Έχουμε βρει την ευκολία τώρα, είμαστε τα θύματα εμείς που κάνουμε τη σκληρή πολιτική με κόστος και οι άλλοι είναι αντιμνημονιακοί, χαλαροί. Γιατί το βάρος της ευθύνης της χώρας το έχει το ΠΑΣΟΚ ιστορικά και δεν το έχει η ΝΔ; Γιατί δεν το έχουμε όλα τα κόμματα που κυβερνήσαμε;», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στην εκπομπή του Alpha «360 μοίρες» και τη Σοφία Παπαϊωάννου.



Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην περίοδο που ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών το καλοκαίρι του 2011, σχολίασε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επίσης περιέγραψε τις δικές του διαπραγματεύσεις με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τον Σεπτέμβριο του 2011.

Απαντώντας σε ερώτηση της Σοφίας Παπαϊωάννου για το αν έχει κάνει κάποιο λάθος, ο Βαγγέλης Βενιζέλος απάντησε:

«Παντού έχω προσπαθήσει να κάνω καλύτερο. Εάν εννοείτε ότι αγωνιστήκαμε υπό δύσκολες συνθήκες και πήραμε σκληρά μέτρα και πονέσαμε κόσμο και του κόψαμε μισθούς, συντάξεις, αν αυτό είναι λάθος. Λάθος είναι για τον κόσμο και για μας και μεγάλος πόνος, αλλά εγώ ήξερα ότι εάν δεν γίνει αυτό, θα γινόταν ΤΟ λάθος το κανονικό, δηλαδή η απόλυτη καταστροφή.  Να σας πω το εξής, όταν πήγα στο υπόγειο του ξενοδοχείου στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, με το φίλο μου τον κ. Βόλφκανγκ Σόιμπλε, το Σεπτέμβριο του 2011, πριν συμφωνήσουμε με το δεύτερο πρόγραμμα, και μου είπε ο άνθρωπος με πολύ μεγάλη ευγένεια «μήπως πρέπει να μετατρέψουμε το πρόγραμμα σε ένα πρόγραμμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ»»…

Αυτό πότε σας το είπε; ρώτησε η Σοφία Παπαϊωάννου και ο Βαγγέλης Βενιζέλος απάντησε:

«Το Σεπτέμβριο του 2011 και μου το έχει πει κι άλλες φορές. Και ο κύριος Άσμουσεν που τον συνόδευε τότε ως συνεργάτης του -εμένα με συνόδευε ο κύριος Ζανιάς- είπε «έχουμε και το σχέδιο έτοιμο, θα μπορεί να παίρνει ο κάθε πολίτης 50–100 ευρώ την εβδομάδα από τα μηχανήματα τα τραπεζικά, θα υπάρξει μία ομαλή έξοδος». Ηταν λάθος που εγώ είπα ότι «όχι θα μείνουμε στο ευρώ»; Αυτές είναι οι μεγάλες στιγμές».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης