ΚΚΕ: Το δυστύχημα στη Σάμο αποδεικνύει τη βαρβαρότητα της ΕΕ

ΚΚΕ: Το δυστύχημα στη Σάμο αποδεικνύει τη βαρβαρότητα της ΕΕ

Αναδεικνύεται ξανά με τραγικό τρόπο, ότι η βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος, αλλά και οι κατευθύνσεις της Ε.Ε., για ένταση της καταστολής σε βάρος μεταναστών και προσφύγων, σχολιάζει ο Περισσός

ΚΚΕ: Το δυστύχημα στη Σάμο αποδεικνύει τη βαρβαρότητα της ΕΕ
Τη βαρβαρότητα τόσο του καπιταλιστικού συστήματος όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποδεικνύει το τραγικό δυστύχημα στη Σάμο, σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ).

Στην ανακοίνωση του ΚΚΕ τονίζεται ότι « είκοσι δύο ακόμα νεκροί μετανάστες, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, προστέθηκαν στον τραγικό μακρύ κατάλογο των μεταναστών που έχουν χάσει τη ζωή τους, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Κλείσιμο
Αναδεικνύεται ξανά με τραγικό τρόπο, ότι η βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος, αλλά και οι κατευθύνσεις της Ε.Ε., για ένταση της καταστολής σε βάρος μεταναστών και προσφύγων, που οδηγούνται στον ξεριζωμό, εξαιτίας της φτώχειας, των αντιδραστικών καθεστώτων και των πολέμων, στα οποία πρωτοστατεί η Ε.Ε., οδηγούν σε νέες τραγωδίες, εγκυμονούν κινδύνους για περισσότερα θύματα.

Κανένας λαός να μη δεχτεί η Μεσόγειος να γίνει θάλασσα νεκρών μεταναστών και προσφύγων. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, παρά τις απαγορεύσεις που θέτει το Δουβλίνο ΙΙ και η Συνθήκη Σένγκεν, σε όσους επιθυμούν να εγκατασταθούν σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Να δοθεί άσυλο με δίκαιες και γρήγορες διαδικασίες στους πρόσφυγες, θύματα πολέμων και των αντιδραστικών καθεστώτων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης