Η υπερφόρτωση και η μετατόπιση "φορτίου" (άγνωστο γιατί), τα αίτια της τραγωδίας στη Σάμο

Η υπερφόρτωση και η μετατόπιση "φορτίου" (άγνωστο γιατί), τα αίτια της τραγωδίας στη Σάμο

Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί τι συνέβη με τους διακινητές - Εικάζεται ότι είναι ανάμεσα στους διασωθέντες - Παγίδα θανάτου η καμπίνα για τους 18 από τους 22 νεκρούς λαθρομετανάστες

Ενιαίο ΦΠΑ 15% ζητούν οι έμποροι
Η υπερφόρτωση και η μετατόπιση "φορτίου" (άγνωστο γιατί), τα αίτια της τραγωδίας στη Σάμο
Η δίψα των δουλεμπόρων να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους εκμεταλλευόμενοι την ανθρώπινη επιθυμία για μια καλύτερη ζωή ήταν μια από τις βασικές αιτίες της ναυτικής τραγωδίας στα ανοιχτά της Σάμου.

Οι άνθρωποι αυτοί επενδύοντας στην ελπίδα των ανθρώπων που δεν θα μετρήσουν κανόνες ασφαλείας μπροστά στην προοπτική να βρεθούν έστω και ως παράνομοι σε μια άλλη χώρα πιστεύοντας ότι εκεί θα βρουν καλύτερες συνθήκες ζωής, αποφάσισαν να πάρουν την εγκληματική, όπως αποδείχθηκε, απόφαση να επιβιβαστούν σε ένα 12μετρο σκάφος συνολικά 60 άτομα - όπως είπαν από την πρώτη στιγμή όσοι έστειλαν σήμα κινδύνου στο λιμενικό - όταν κατά πληροφορίες αυτό μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια έως 15 ανθρώπους.




Κλείσιμο
Τα θύματα δεν είχαν καμία ελπίδα

Όσοι από τους παράνομους αυτούς μετανάστες, η πλειονότητα εκ των οποίων προέρχεται από τη Σομαλία και την Ερυθραία, είχαν την ατυχία να βρίσκονται στην καμπίνα δεν είχαν καμία ευκαιρία να σωθούν όταν το σκάφος αναποδογύρισε εγκλωβίζοντας τους στο νερό 4,5 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Αγίου Κωνσταντίνου Σάμου.





Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τη Σάμο αναφέρουν ότι μοιραίος για την τύχη των παράνομων μεταναστών στο σκάφος αποδείχθηκε ένας καυγάς που ξέσπασε για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο με αποτέλεσμα να υπάρξει μετατόπιση του φορτίου και τελικά ανατροπή στο σκάφος.

Πού βρίσκονται οι δουλέμποροι

Και ενώ οι 36 διασωθέντες, με την εξαίρεση του 3χρονου αγοριού που νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και ενός Σύρου λαθρομετανάστη, έχουν μεταφερθεί στο νησί, άγνωστο παραμένει το πού ακριβώς βρίσκονται και τι συνέβη με τους Τούρκους διακινητές. Πληροφορίες, που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται από το λιμενικό, αναφέρουν ότι οι δουλέμποροι βρίσκονται ανάμεσα στους διασωθέντες.

Δύο έγκυες ανάμεσα στα θύματα

Σύγκλονιστική ήταν η περιγραφή του δύτη που μπήκε πρώτος στο αναποδογυρισμένο σκάφος. Μας είχαν πει ότι θα βρίσκαμε μόνο τρεις νεκρούς αλλά η εικόνα ήταν πολύ πιο σκληρή, περιέγραψε όσα είδε μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του MEGA. Το σκάφος ήταν υπό γωνία 90 μοιρών, τα πτώματα ήταν το ένα πάνω στο άλλο, σπάσαμε τα τζάμια και απομακρύναμε τις βαλίτσες τους προκειμένου να ξεκινήσουμε τη διαδικασία ανάσυρσης, συνέχισε. Όσο για αυτό που τον συγκλόνισε περισσότερο ήταν ότι ανάμεσα στα εγκλωβισμένα θύματα ήταν και δύο έγκυες.






 






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης