Σε γραμμή ΣΥΡΙΖΑ η ΔΗΜΑΡ για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

Σε γραμμή ΣΥΡΙΖΑ η ΔΗΜΑΡ για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

Διαμορφώνουν επιλογές στήριξης «κυρίως του ΠΑΣΟΚ  αλλά και της ΝΔ»


Σε γραμμή ΣΥΡΙΖΑ η ΔΗΜΑΡ για τη χρηματοδότηση των κομμάτων
Σε γραμμή... ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι κινείται η  Δημοκρατική Αριστερά, όσον αφορά στη  χρηματοδότηση των κομμάτων, χαρακτηρίζοντας «ούτε αθώες, ούτε αντικειμενικές» τις ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών.

Σχολιάζοντας την απόφαση του κ. Μιχελάκη για την κατανομή της χρηματοδότησης ενόψει των Ευρωεκλογών, ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, είπε πως οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις διαμορφώνουν επιλογές στήριξης «κυρίως του  ΠΑΣΟΚ  αλλά και της ΝΔ».

Κλείσιμο
Όπως υποστηρίζει, οι ρυθμίσεις αυτές αγνοούν τη δημιουργία νέων πολιτικών σχηματισμών, όπως η ΔΗΜΑΡ, αλλά και «υποβαθμίζουν τη μόνη πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού, όπως προέκυψε από τις κάλπες του 2012».

«Η ΔΗΜΑΡ σταθερά υποστηρίζει τη μείωση του οικονομικού κόστους του πολιτικού συστήματος αλλά ταυτόχρονα, τάσσεται υπέρ  της χρηματοδότησης των κομμάτων με ισότιμο τρόπο», καταλήγει ο κ. Μαυροκεφαλίδης.

Στο θέμα της χρηματοδότησης αναφέρθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας επίθεση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου καθώς.

«Σε ένα κόμμα που χρωστάει 160 εκατ. ευρώ στις τράπεζες και θα τα χρεώσει στις πλάτες τους ελληνικού λαού, και γι' αυτό αλλάζει όνομα και αλλάζει και ΑΦΜ για να μην πληρώσει αυτά τα χρήματα που χρωστάει στον ελληνικό λαό. Και αποφάσισαν να του δώσουν τέσσερις φορές περισσότερη εκλογική ενίσχυση απ' ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση και δύο φορές περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο», ανέφερε ο Τσίπρας.

Η επιχορήγηση που θα λάβουν συνολικά τα κόμματα για τη «μάχη» των ευρεκλογών φτάνει τα 7 εκατομμύρια ευρώ.


Η χρηματοδότηση θα διανεμηθεί σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών του 2009, αλλά και με τα αποτελέσματα της προσεχούς εκλογικής αναμέτρησης. Συγκεκριμένα, το 50% της χρηματοδότησης, δηλαδή 3,5 εκατ. ευρώ, θα κατατεθεί στους λογαριασμούς των κομμάτων που εξέλεξαν ευρωβουλευτή στις τελευταίες ευρωπαϊκές εκλογές και θα κατανεμηθεί ανάλογα με τα τότε ποσοστά τους.

Το 10% της χρηματοδότησης, 700.000 ευρώ, θα πάει στα κόμματα που εκπροσωπούνται σήμερα στην ελληνική Βουλή.

Τα κόμματα θα χρηματοδοτηθούν μετεκλογικά με το υπόλοιπο 40%, ανάλογα με τα ποσοστά που θα επιτύχουν στις εκλογές της 25ης Μαΐου.



 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης