Θεοδωράκης: «To Ποτάμι θέλει να 'ναι ένα κίνημα νέων πολιτικών εκτός πολιτικής»

Θεοδωράκης: «To Ποτάμι θέλει να 'ναι ένα κίνημα νέων πολιτικών εκτός πολιτικής»

Φωτογραφίες και δηλώσεις από την περιοδεία στην Κέρκυρα - Τι απαντά η υποψήφια ευρωβουλευτής Χριστίνα Ταχιάου προς όσους ρωτούν σε ποια ευρω-ομάδα θα ανήκει το κόμμα, ενώ αγνοούν τις διαδικασίες του Ευρωκοινοβουλίου

Θεοδωράκης: «To Ποτάμι θέλει να 'ναι ένα κίνημα νέων πολιτικών εκτός πολιτικής»
«To Ποτάμι θέλει να ' ναι ένα κίνημα νέων πολιτικών εκτός πολιτικής» είπε σε ομιλία του το βράδυ της Τετάρτης από την Κέρκυρα ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του κόμματος. 

«Θα κυβερνήσουμε με βάση ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και όχι με βάση το μοίρασμα των καρεκλών», συμπλήρωσε ο Θεοδωράκης, εκφράζοντας τη θέση του κόμματος πως σκοπός είναι να συνεργαστεί με τις δυνάμεις που θα «υποδείξουν οι πολίτες», βάσει του αποτελέσματος των εκλογών, ώστε να ασκήσει πολιτική. 



Κλείσιμο





Πώς θα ψηφίσει «Το Ποτάμι» για πρόεδρο της Κομισιόν

Με τον... προβοκατόρικο τίτλο «Αποκάλυψη: πώς θα ψηφίσει το Ποτάμι για Πρόεδρο της Κομισιόν» η υποψήφια ευρωβουλευτής του κόμματος Χριστίνα Ταχιάου, απαντά στις απανωτές ερωτήσεις και επικρίσεις, που αφορούν στο ότι δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα σε ποια ευρωομάδα θα ανήκει «Το Ποτάμι» μετά τις ευρωεκλογές. 

«Κατόπιν της αφόρητης πίεσης που ασκείται από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, νομίζω ότι πρέπει, επιτέλους, το Ποτάμι να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα: «Όταν έρθει η ώρα να ψηφίσουν οι Ευρωβουλευτές σας για πρόεδρο της Κομισιόν, τι θα ψηφίσουν;», ξεκινά το άρθρο της η κ. Ταχιάου, και κατόπιν συνεχίζει περιγράφοντας μια... συνήθη διαδικασία ψηφοφορίας: «Την ημέρα κατά την οποία θα οριστεί η ψηφοφορία, θα πάμε στις Βρυξέλλες στο εντυπωσιακό κτίριο του Κοινοβουλίου, θα καθίσουμε στα έδρανα και θα περιμένουμε. Θα μας δώσουν 5 χαρτάκια με τα ονόματα των υποψηφίων. Στο σημείο αυτό να θυμίσω ότι οι υποψηφιότητες είναι, μέχρι στιγμής, 5: Γιουνκέρ, Σουλτς, Φέρχοφσταντ, Τσίπρας και το ντούο των Πρασίνων Κέλλερ/Μποβέ που σπανίως κάποιος εκ των εκπροσώπων των ΜΜΕ αναφέρει. Θα διαλέξουμε εκείνο της επιλογής μας, θα το βάλουμε στο φάκελο, θα τον κλείσουμε και θα περιμένουμε να φωνάξουν τα ονόματά μας για να πάμε να το ρίξουμε στην κάλπη. Φυσικά θα ψηφίσουμε κατά συνείδηση».

Μόνο πιο κάτω στο άρθρο της έρχεται η... ανατροπή: «Αν, μέχρι στιγμής, δε σκεφτήκατε «μα καλά, μας δουλεύεις;» είναι επειδή η τηλεόραση γενικά έχει κάνει καλή δουλειά κι έχει πείσει τον κόσμο ότι οι Ευρωβουλευτές πηγαίνουν στις Βρυξέλλες και ψηφίζουν για πρόεδρο της Κομισιόν», σημειώνει η κ. Ταχιάου και συνεχίζει περιγράφοντας αναλυτικά την πραγματική διαδικασία αυτή τη φορά.

Υπενθυμίζοντας την Συνθήκη της Λωζάνης, «αποκαλύπτει» πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλοιο είναι πλέον υποχρεωμένο να προτείνει στο Ευρωκοινοβούλιο έναν μόνο από τους υποψηφίους, ερμηνεύοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, τον οποίο στη συνέχεια οι βουλευτές θα εγκρίνουν ή θα απορρίψουν. 

«Βλέπουμε, λοιπόν, ότι οι διαδικασίες δεν είναι ένα διαρκές τρεις το λάδι τρεις το ξύδι και πείτε μας τώρα ποιον θα ψηφίσετε. Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει διαπραγμάτευση προκειμένου να καταφέρουν 751 εκπρόσωποι 500 εκατομμυρίων πολιτών από 28 χώρες να συνεννοηθούν. Όσο κι αν αυτό δεν αρέσει επειδή δεν είναι καθόλου τηλεοπτικά πιασάρικο…», καταλήγει το άρθρο της κ. Ταχιάου, τονίζοντας για ακόμα μια φορά τον «διαφορετικό» τρόπο που θέλει «Το Ποτάμι» να βλέπει τα πράγματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης