Τουρκοκύπριος υποψήφιος ευρωβουλευτής υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης

Τουρκοκύπριος υποψήφιος ευρωβουλευτής υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης

Διαβεβαίωσε ότι αν εκλεγεί θα εργαστεί για ένα κοινό κόμμα των Κυπρίων

 Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αντιδρά σε διατάξεις νομοσχεδίων
Τουρκοκύπριος υποψήφιος ευρωβουλευτής υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης
Με βασικό μήνυμα ότι αν κερδίσει ο ίδιος και εκλεγεί ευρωβουλευτής θα κερδίσουν και οι Ελληνοκύπριοι εξήγγειλε και επίσημα την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για τις ευρωεκλογές ο γνωστός Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ.

Ο Σενέρ Λεβέντ, διαβεβαίωσε ότι αν εκλεγεί θα εργαστεί για ένα κοινό κόμμα των Κυπρίων. Παρέθεσε τις γνωστές του θέσεις στο Κυπριακό για επιστροφή στο ενιαίο κράτος με επιστροφή όλων των προσφύγων, με ίσα δικαιώματα για όλους, αποχώρηση εποίκων, του στρατού κατοχής και των ξένων στρατευμάτων και βάσεων και χαρακτήρισε έγκλημα πολέμου τον εποικισμό, για τον οποίο η Τουρκία θα πρέπει να λογοδοτήσει και να δικαστεί.

Κλείσιμο
Σε ό,τι αφορά στην οικονομία ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος είναι ενάντια στο μνημόνιο και στην τρόικα και πρότεινε τη διαμόρφωση μιας οικονομίας που βασικό στόχο θα έχει την εξυπηρέτηση των αναγκών και των συμφερόντων του λαού. Σε αυτό το πλαίσιο τοποθετήθηκε κατά της δημιουργίας καζίνου και της βιομηχανίας στοιχημάτων γενικότερα.

Ο Σενέρ Λεβέντ υποστήριξε ακόμη αποποινικοποίηση της κάνναβης και για τις επικίνδυνες ουσίες όπως κοκαΐνη και ηρωίνη να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση και υποστήριξη στη δημιουργία κέντρων θεραπείας και αποκατάστασης. Για το θέμα του φυσικού αερίου στάθηκε κυρίως στις περιβαλλοντικές συνέπειες από την εξόρυξη των υδρογονανθράκων και την ανάγκη λήψης οικολογικών μέτρων. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης