Πρόεδρος στη Διακοινοβουλευτική Ένωση η Αυγερινοπούλου

Πρόεδρος στη Διακοινοβουλευτική Ένωση η Αυγερινοπούλου

Η βουλευτής της ΝΔ εξελέγη με τη συναίνεση όλων των εκπροσώπων των γεωπολιτικών ομάδων των 164 χωρών

Πρόεδρος στη Διακοινοβουλευτική Ένωση η Αυγερινοπούλου
Σημαντική διάκριση σε έναν από τους ισχυρότερους και παλαιότερους διεθνείς Θεσμούς πέτυχε η κυρία Διονυσία Αυγερινοπούλου καταφέρνοντας να εκλεγεί Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης για τα Ηνωμένα Έθνη (IPU).

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η βουλευτής της ΝΔ εξελέγη με τη συναίνεση όλων των εκπροσώπων των γεωπολιτικών ομάδων των 164 χωρών που συμμετέχουν στην επιτροπή.

Κλείσιμο
Η IPU στοχεύει να συνεργαστεί στενά με τον ΟΗΕ και τα εθνικά κοινοβούλια των χωρών του πλανήτη, έτσι ώστε η φωνή των εκλεγμένων αντιπροσώπων των λαών να ακούγεται ηχηρότερα και να λαμβάνεται υπόψη στις διαπραγματεύσεις, που διεξάγει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών με τις κυβερνήσεις των κρατών μελών του.

H Διαρκής Επιτροπή είναι η εντεταλμένη επιτροπή που θα συμμετέχει ενεργά τους επόμενους μήνες στις διαπραγματεύσεις της IPU με τον Γ.Γ του ΟΗΕ Μπαν-κι-Μουν και τις κυβερνήσεις των κρατών που συμμετέχουν στον ΟΗΕ, για την υιοθέτηση και την εφαρμογή μετά το 2015 στόχων, που θα ενισχύουν την ισότητα των φύλων και θα επιτυγχάνουν την παγκόσμια βιώσιμη ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την προστασία του περιβάλλοντος, εισάγοντας περισσότερη δημοκρατία και διαφάνεια στην παγκόσμια διακυβέρνηση.

Σκοπός των διαβουλεύσεων αυτών, είναι οι πολιτικές και τα μέτρα, που θα αντικαταστήσουν τους «Αναπτυξιακούς Στόχους για τη Χιλιετία», να υιοθετηθούν τόσο από τις αναπτυσσόμενες, όσο και από τις αναπτυγμένες χώρες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες τόσο μεταξύ των κρατών του πλανήτη, όσο και εντός των ίδιων των κρατών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης