Κουβέλης: Ο Σαμαράς πρέπει να αποκρούσει τις λογικές της τρόικας

Κουβέλης: Ο Σαμαράς πρέπει να αποκρούσει τις λογικές της τρόικας

Εκτίμησε πως η Αθήνα έχει τη δυνατότητα «ισχυρής διαπραγμάτευσης» με την τριμερή σε ορισμένα «σημαντικά ζητήματα»

Κουβέλης: Ο Σαμαράς πρέπει να αποκρούσει τις λογικές της τρόικας
Να αποκρούσει τις λογικές της τρόικας κάλεσε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ,
Φώτης Κουβέλης, μιλώντας για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποκρούσει τις «απαράδεκτες επιλογές και επιταγές» της τρόικα σχετικά με τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, ενώ εκτίμησε πως η Αθήνα έχει τη δυνατότητα «ισχυρής διαπραγμάτευσης» με την τριμερή σε ορισμένα «σημαντικά ζητήματα».
Κλείσιμο

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, η δυνατότητα αυτή που απορρέει από την «ομολογία των πάντων» πως έγιναν λάθη στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

Επίσης, ο κ. Κουβέλης εξαπέλυσε επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο καθώς, όπως είπε, το διάστημα που η ΔΗΜΑΡ συμμετείχε στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι θα έκανε αυτό που έλεγε η Δημοκρατική Αριστερά και λίγες ημέρες αργότερα... «ανέκρουσε πρύμναν».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στη ΝΔ, ο κ. Κουβέλης, είπε ότι εκείνο το διάστημα «έδειχνε συμπεριφορά μονοκομματικής κυβέρνησης, την οποία στήριζε και το ΠΑΣΟΚ», κάνοντας λόγο για συμπεριφορές που δεν είχαν καμία σχέση με τη λογική κυβέρνησης συνεργασίας και τονίζοντας πως η ΔΗΜΑΡ «δεν ήταν απούσα», αν οι συνθήκες απαιτούσαν ευρύτερη συνεννόηση.

Αναφορικά με το ζήτημα εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κουβέλης κατέστησε σαφές πως δεν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι η στήριξη της ΔΗΜΑΡ σε κάποιον υποψήφιο θα συνδέεται με την πολιτική.

Τέλος, σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ Κουβέλης δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα κάνει η ΔΗΜΑΡ στην περιφέρεια Αττικής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα στηρίξει τον Γιάννη Σγουρό, ενώ είπε πως στηρίζει την «Πρωτοβουλία των 5».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης