Ν. Αναστασιάδης: Θα εφαρμόσουμε αυστηρά το Μνημόνιο

Ν. Αναστασιάδης: Θα εφαρμόσουμε αυστηρά το Μνημόνιο

Ο Πρόεδρος της Κύπρου σημείωσε ότι από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται πως η ύφεση το 2013 θα είναι ηπιότερη από όσο ανέμεναν οι οίκοι αξιολόγησης

Ν. Αναστασιάδης: Θα εφαρμόσουμε αυστηρά το Μνημόνιο
Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης είπε πως η κυβέρνησή του είναι «απολύτως αφοσιωμένη και αποφασισμένη να εφαρμόσει αυστηρά το Μνημόνιο Συναντίληψης με την τρόικα».

Όπως πρόσθεσε, «αυτό αποδεικνύεται από τις δύο διαδοχικές επιτυχημένες αξιολογήσεις της εφαρμογής του μνημονίου από τους εταίρους της τρόικα».

Κλείσιμο
Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται πως η ύφεση το 2013 θα είναι ηπιότερη από όσο ανέμεναν οι οίκοι αξιολόγησης και άλλοι οργανισμοί, ενώ και οι δημοσιονομικοί δείκτες είναι καλύτεροι του αναμενομένου.

«Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση της ύπαρξης σημαντικών ρίσκων το επόμενο διάστημα. Το 2014 αναμένεται επίσης να είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά από το 2015 αναμένουμε να αρχίσει να αναπτύσσεται η κυπριακή οικονομία, έστω με μέτριους ρυθμούς», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι η επιστροφή στην ανάπτυξη το επόμενο έτος υποστηρίζεται και από τις προβλέψεις της τρόικα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης