Δεν προτίθεται να ψηφίσει τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων ο Λοβέρδος

Δεν προτίθεται να ψηφίσει τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων ο Λοβέρδος

«Ξέρουν και οι ίδιοι ότι ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει τα 650 εκατ. ευρώ που βάζουν», είπε ο  πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα»


Δεν προτίθεται να ψηφίσει τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων ο Λοβέρδος
Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων εξέφρασε στον Alpha 98,9 ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», Ανδρέας Λοβέρδος.

«Ξέρουν και οι ίδιοι ότι ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει τα 650 εκατ. ευρώ που βάζουν», είπε ο κ. Λοβέρδος σημειώνοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να μεταφέρει τις προσωπικές του ευθύνες στη Βουλή.

Κλείσιμο
Εν τω μεταξύ, στην Ολομέλεια όπου συζητούνται οι διατάξεις για τον φόρο ακινήτων η εισηγήτρια της ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου
απευθυνόμενη στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ζήτησε βελτιώσεις στην φορολόγηση των ξενοίκιαστων ή ημιτελών ακινήτων.

Ο κ. Δημήτρης Γελαλής
(ΣΥΡΙΖΑ) υποστήριξε ότι «ο ενιαίος φόρος μόνο ενιαίος μόνο ενιαίος δεν είναι. Υπερφορολογεί την μικρή και μεσαία περιουσία και απαλλάσσει τις οφ σορ που νοικιάζουν ακίνητα σε ναυτιλιακές εταιρίες. Αυτό είναι δώρο στους εφοπλιστές».

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος υποστήριξε ότι «ο λογαριασμός θα είναι μικρότερος σε σχέση με πέρυσι» ενώ επισήμανε πως σε επιμέρους διατάξεις που αφορούν κυρίως τους κώδικες φορολόγησης αναμένει βελτιώσεις για να καθορίσει την τελική στάση που θα κρατήσει το κόμμα.

Για αντισυνταγματικές διατάξεις μίλησε ο κ. Νότης Μαριάς (ΑΝΕΛΛ) ενώ ο κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης (ΔΗΜΑΡ) σημείωσε ότι «ο φόρος χαρακτηρίζεται από ανάπηρη προοδευτικότητα». Ο εκπρόσωπος της ΧΑ Ηλίας Παναγιώταρος είπε «από τον φόρο θα επωφεληθούν οι ιδιοκτήτες πολυτελών ακινήτων και θα ζημιωθούν οι μικροιδιοκτήτες».

Τέλος ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος υποστήριξε ότι οι προωθούμενες διατάξεις θα «ξεκληρίσει την μικρομεσαία τάξη και την φτωχολογιά».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης