Παραιτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Παύλος Σιούφας

Παραιτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Παύλος Σιούφας

Επικαλείται σοβαρά προβλήματα υγείας - Ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία

Παραιτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Παύλος Σιούφας
Επιστολή παραίτησης από το βουλευτικό του αξίωμα έστειλε ο βουλευτής Καρδίτσας με την ΝΔ Παύλος Σιούφας προς τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

H επιστολή, η οποία ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια, αναφέρει: «Κύριε πρόεδρε, με λύπη μου σας ανακοινώνω την απόφασή μου να παραιτηθώ του βουλευτικού αξιώματος που οφείλεται στις συστάσεις των γιατρών μου μετά τη σοβαρή επιδείνωση της υγείας μου».

Κλείσιμο
Τη θέση του καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών Γιώργος Αναγνωστόπουλος, γιος του πρώην στελέχους της ΝΔ Θεόδωρου Αναγνωστόπουλου. 

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τον κ. Παύλο Σιούφα τον οποίο και ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία, αλλά και με τον νέο βουλευτή Γιώργο Αναγνωστόπουλο στον οποίο ευχήθηκε καλή δύναμη.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την τελευταία του ομιλία, το περασμένο Σάββατο για τον κρατικό προϋπολογισμό ο κ. Σιούφας μίλησε για «μεγάλη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο από την Κυβέρνηση της μεγάλης εθνικής προσπάθειας, φαίνεται σήμερα ολοκάθαρα ότι αρχίζει να αποδίδει αποτελέσματα» στάθηκε όμως και στον προωθούμενο φόρο ακινήτων του οποίου «τα στοιχεία, που έχουμε πληροφορηθεί, καταδεικνύουν χωρίς καμία αμφιβολία ότι ο νόμος αυτός είναι άδικος». Υποστήριξε πως «για πρώτη φορά υπάρχει σε τόσο μεγάλο βαθμό φορολόγηση της περιουσίας κάτι που, από προσωπική εμπειρία έχω διαπιστώσει, δεν υπάρχει ούτε στην Κομμουνιστική Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, χώρα που πλέον υπάρχει πλήρης ελευθερία στην κτήση ακίνητης περιουσίας… Η φορολόγηση αυτή δείχνει πιο άδικη αφού φορολογείται πλασματική περιουσία και αυτό γιατί η αξία των ακινήτων υπολογίζεται με τις αντικειμενικές αξίες του έτους 2008, που δεν έχουν καμία σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα, αφού οι αξίες των ακινήτων έχουν στην κυριολεξία συνθλιβεί» ενώ σημείωσε «ελπίζω το σχέδιο νόμου, που θα κατατεθεί στη Βουλή για επεξεργασία και ψήφιση, να μην έχει το περιεχόμενο που πληροφορούμεθα».

Πέραν αυτών πριν από 1,5 μήνα είχε καταθέσει πρόταση νόμου για την περικοπή των στεγαστικών δανείων ενώ από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στην Βουλή επισήμαινε την ανάγκη προστασίας των δανειοληπτών από τα «κοράκια» των εισπρακτικών εταιριών.

Ο κ. Σιούφας είναι μακρινός συγγενής με τον κ. Δημήτρη Σιούφα, σύμφωνα όμως με πληροφορίες οι σχέσεις τους ποτέ δεν ήταν στενές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης