Τσακαλώτος διαψεύδει... Τσακαλώτο για την υπερφορολόγηση

Τσακαλώτος διαψεύδει... Τσακαλώτο για την υπερφορολόγηση

Για διαστρέβλωση των θέσεών του μιλά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να απαντήσει στα περί στήριξης ου Γιάννη Στουρνάρα στα περί υπερφορολόγησης...

Τσακαλώτος διαψεύδει... Τσακαλώτο για την υπερφορολόγηση
Για συστηματική διαστρέβλωση των τοποθετήσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν μπορεί να οφείλεται «μόνο σε έλλειψη κατανόησης των επιχειρημάτων μας», έκανε λόγο ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος υποστηρίζει ότι διαστρεβλώθηκαν τα όσα είπε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό και ειδικότερα για την στήριξη που παρείχε στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, αναφορικά με την τοποθέτηση του τελευταίου στα περί υπερφορολόγησης των Ελλήνων, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επανειλημμένα πει πως η εκτεταμένη φοροδιαφυγή και η επί σειρά ετών νόμιμη φοροαπαλλαγή αποτελούν διαχρονικά προβλήματα, που οι συνεχείς «μεταρρυθμίσεις» δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν.

Κλείσιμο
Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, τα φορολογικά βάρη συνεχίζουν να πέφτουν δυσανάλογα στους ώμους των «συνήθων υπόπτων», που είναι τα χαμηλά και μεσαία στρώματα, διαιωνίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κοινωνική αδικία, πρόσθεσε.

«Πίσω από τη στατιστική των μέσων όρων του κ. Στουρνάρα υπάρχει ο μέσος πολίτης που πλέον αδυνατεί να τα βγάλει πέρα, και λόγω της φορολογικής πολιτικής, αλλά και λόγω της συνολικής οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής, ο κ. Τσακαλώτος είχε πει: «Στη συζήτηση μεταξύ της κυρίας Μπακογιάννη και του κ. Στουρνάρα για το εάν υπάρχει υπερφορολόγηση ή όχι, η απάντηση εξαρτάται διότι ο μέσος όρος -έχει δίκιο ο κ. Στουρνάρας- δεν είναι πολύ μεγάλος. Ξέρουμε, όμως, από τη στατιστική και απ' όλα τα άλλα, ότι ο μέσος όρος κρύβει πολλά πράγματα όταν υπάρχουν άκρα. Άρα, πρέπει να πας στο μέσο κι άμα πας στους εκατό Έλληνες και πάρεις τον πεντηκοστό, δηλαδή το μέσο Έλληνα, είναι πολύ μεγάλη η φορολόγηση».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης