Γεροντόπουλος: Αθήνα-Λευκωσία οι μόνοι σταθεροί κρίκοι στην ανατολική Μεσόγειο

Γεροντόπουλος: Αθήνα-Λευκωσία οι μόνοι σταθεροί κρίκοι στην ανατολική Μεσόγειο

Επαναβεβαιώθηκε η ταύτιση απόψεων των δύο χωρών στο Κυπριακό, ανέφερε ο υφ. Εξωτερικών

Γεροντόπουλος: Αθήνα-Λευκωσία οι μόνοι σταθεροί κρίκοι στην ανατολική Μεσόγειο
Απόλυτα ταυτισμένες είναι οι απόψεις Ελλάδας-Κύπρου όσον αφορά το Κυπριακό, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας,  Κ. Γεροντόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα στην Κύπρο με τον Κύπριο πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με τον κ. Γεροντόπουλο, παρά την οικονομική κρίση, η Αθήνα και η Λευκωσία είναι παράγοντες σταθερότητας και οι μόνοι σταθεροί κρίκοι στην ανατολική Μεσόγειο,

Κλείσιμο
Η τουρκική κατοχή αποτελεί μαύρη κηλίδα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο κ. Γεροντόπουλος και επεσήμανε ότι θα πρέπει, βάσει των αρχών και των αποφάσεων του ΟΗΕ, να υπάρξει λύση του Κυπριακού, λαμβάνοντας υπόψη και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό το οποίο κάνουμε, Αθήνα και Λευκωσία, βγαίνει από μέσα μας, είναι υποχρέωση ηθική στους ήρωες που έπεσαν για τη λευτεριά της μεγαλονήσου και θα συνεχίσουμε έτσι και θα προχωρήσουμε μαζί σε όλα τα βήματα. Τις προκλήσεις, θα τις αντιμετωπίσουμε μαζί και θα τα ξεπεράσουμε όλα ενωμένοι», σημείωσε μετά τη συ.

Ο υφυπουργός συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής, πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος δήλωσε ότι επανατονίστηκε η εθνική αναγκαιότητα για άριστες και άρρηκτες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό και τα κόμματα για στήριξη στους εθνικούς αγώνες της Κύπρου.

Ο κ. Γεροντόπουλος επισκέφθηκε το στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου και κατέθεσε στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης