Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ για συντονισμένη δράση των κομμάτων κατά της Χρυσής Αυγής

Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ για συντονισμένη δράση των κομμάτων κατά της Χρυσής Αυγής

Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη κάνουν λόγο για «πολιτική δολοφονία» - «Τέρμα η πλάκα», λένε για τη Χρυσή Αυγή 

Από 10 laptop στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία
Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ για συντονισμένη δράση των κομμάτων κατά της Χρυσής Αυγής
Στην ανάληψη πρωτοβουλίας ώστε να υπάρξει συντονισμένη δράση των κομμάτων που ανήκουν στο λεγόμενο «συνταγματικό τόξο» για την προάσπιση της Δημοκρατίας, προχώρησε το ΠΑΣΟΚ, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής, στο Κερατσίνι.

Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «πολιτική δολοφονία» και για «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», ενώ χαρακτηριστική είναι η φράση που ακούγεται στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ ως προς τη Χρυσή Αυγή: «τέρμα η πλάκα».

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο αυτό, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους Γραμματείς των κομμάτων του «συνταγματικού τόξου», και τους έθεσε το ζήτημα της κινητοποίησης των κομμάτων, ως πυλώνων της δημοκρατίας κατά το Σύνταγμα, αλλά και της ανάληψης των ευθυνών τους απέναντι στη δημοκρατία, η οποία δέχθηκε σήμερα βαρύτατο πλήγμα.

Η Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί ότι τα κόμματα πρέπει να αναλάβουν δραστηριότητα, παράλληλη προς εκείνη της Βουλής. Και εκτιμά ότι «η καταδίκη της Χρυσής Αυγής και των πρακτικών της, πρέπει, πλέον, να ξεφύγει από το επίπεδο της ρητορικής καταγγελίας και, ενδεχομένως, του "βολέματος" από τις παρενέργειες της δράσης των νεοναζιστών». Πρέπει «όλοι να ξεκαθαρίσουμε τη στάση μας και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε με τον Γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Σπύρο Λυκούδη, ο οποίος είναι απόλυτα σύμφωνος σε μια πρωτοβουλία για τον συντονισμό δράσης των κομμάτων.

Οι ίδιες πηγές, χαρακτηρίζουν επιφυλακτική τη στάση του Γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο οποίος αναμένεται να απαντήσει αύριο στον κ. Ανδρουλάκη. Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είπε επίσης στον κ. Παπαμιμίκο αν θα ήθελε να επικοινωνήσει εκείνος με τον ομόλογό τους, των ΑΝΕΛ, κάτι που δεν απέρριψε ο Γραμματέας της ΝΔ.

Κατ΄ αρχήν αρνητικός ήταν ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας ο οποίος, πάντως, επιφυλάχθηκε να δώσει αύριο την οριστική απάντησή του.

Αρνητική ήταν η στάση του ΚΚΕ, το οποίο, μάλιστα, εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση, θεωρώντας ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί στη Βουλή και να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο των κοινωνικών αγώνων. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης