Siemens: Στο εδώλιο ο Τάσος Μαντέλης για τα 450.000 γερμανικά μάρκα

Siemens: Στο εδώλιο ο Τάσος Μαντέλης για τα 450.000 γερμανικά μάρκα

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και ακόμη τέσσερα άτομα παραπέμπονται σε δίκη 

Siemens: Στο εδώλιο ο Τάσος Μαντέλης για τα 450.000 γερμανικά μάρκα
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθεται με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών (1828/2013) ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τάσος Μαντέλης, προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση των 450.000 γερμανικών μάρκων που κατηγορείται ότι έλαβε από τα  "μαύρα ταμεία" της Siemens. Η δίκη – η δεύτερη κατά σειρά δίκη με κεντρικό πρόσωπο πρώην υπουργό μετά τη δίκη με «πρωταγωνιστή» τον Άκη Τσοχατζόπουλο - προσδιορίστηκε για τις 11 Νοεμβρίου. 

Με το ίδιο βούλευμα μαζί με τον κ. Μαντέλη, παραπέμπονται να δικαστούν και τέσσερα ακόμη πρόσωπα και συγκεκριμένα οι: Γεώργιος Τσουγκράνης, Αντωνία Μάρκου, Ηλίας Γεωργίου και Αριστείδης Μαντάς. 

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τo κατηγορητήριο, ο πρώην υπουργός έλαβε χρήματα από τη Siemens ως «προεκλογική χορηγία» ύψους 450.000 γερμανικών μάρκων. Το ποσό αυτό εμβάστηκε τμηματικά (200.000 και 250.000 μάρκα το 1998 και το 2000 αντίστοιχα) σε λογαριασμό που άνοιξε ο κουμπάρος και συγκατηγορούμενός του, Γ. Τσουγκράνης με τον κωδικό «Α. Rocos». Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αφορούσαν στην έγκριση της επίμαχης σύμβασης 8002 του ΟΤΕ.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τα εξής αδικήματα:  Ενεργητική δωροδοκία κατά μόνας και από κοινού άπαξ και κατ' εξακολούθηση κατά του δημοσίου αλλά και αυτό της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα. 

Ακόμη με το ίδιο βούλευμα παύει η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ απαλλάσσεται ο Δ. Nέγρης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαντέλης μετά την απολογία του για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και αφού κατέβαλε εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης