Αυτοδιοικητικό κίνημα από την «Πρωτοβουλία των Πέντε» δημάρχων

Αυτοδιοικητικό κίνημα από την «Πρωτοβουλία των Πέντε» δημάρχων

Οι δήμαρχοι Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Βόλου και Ιωαννίνων κατέληξαν στη δημιουργία μιας νέας κίνησης στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης

Η Britney Spears χάνει τα μαλλιά της!
Αυτοδιοικητικό κίνημα από την «Πρωτοβουλία των Πέντε» δημάρχων
Στην απόφαση να δημιουργήσουν αυτοδιοικητικό-μεταρρυθμιστικό κίνημα προχώρησαν οι δήμαρχοι των πέντε μεγαλύτερων πόλεων της Ελλάδας που συναντήθηκαν για δύο ώρες στο δημαρχείο της Αθήνας.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης και ο δήμαρχος Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος.

Κλείσιμο
Πολιτική αφετηρία της νέας κίνησης είναι ο κεντρο-αριστερός χώρος και προσδοκία των πέντε η προσέλκυση ανεξάρτητων πολιτικών φωνών. Η πρωτοβουλία αυτή επιδιώκει να αρθρώσει πολιτικό λόγο στην τοπική διακυβέρνηση με κύρια αιτήματα την αλλαγή στη νοοτροπία τρόπου διοίκησης, τη διαφάνεια, την εξοικονόμηση πόρων.

Η «Πρωτοβουλία των Πέντε» θέτει ως προτεραιότητες τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με στόχο τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, την ενίσχυση της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την Κοινωνική Πολιτική, τη βελτίωση της ποιότητας της προσφοράς υπηρεσιών προς τον πολίτη και την ενθάρρυνση της συμμετοχής του δημότη στις τοπικές αποφάσεις και δραστηριότητες.

Η προώθηση της κίνησης θα γίνει με τη διοργάνωση πέντε ημερίδων στις έδρες των αντίστοιχων δήμων, με την πρώτη να έχει προγραμματιστεί για τις 30 Οκτωβρίου, στο Βόλο, με θέμα την Κοινωνική Πολιτική.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης