Παμπίνα Κοντέα: Το κορίτσι που “το σκάει” από τα ριάλιτι

Παμπίνα Κοντέα: Το κορίτσι που “το σκάει” από τα ριάλιτι

Η πολύκροτη αποχώρησή της από το πρώτο live του ‘’Star Academy’, η σύγκριση με την αξέχαστη Βίκυ Μοσχολιού, η απώλεια του πατέρα της που τη σημάδεψε: Η Παμπίνα Κοντέα όταν δεν τραγουδάει στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου, διαβάζει Καζαντζάκη και ποίηση, βλέπει ψαγμένες ταινίες και απολαμβάνει να τις πετούν λουλούδια στις μικρές μουσικές σκηνές όπου εμφανίζεται

 Παμπίνα Κοντέα: Το κορίτσι που “το σκάει” από τα ριάλιτι
Τα δάκρυα της Άννας Βίσση και το ζεστό χειροκρότημα του Νίκου Καρβέλα, δεν κατάφεραν πείσουν την Παμπίνα Κοντέα να μπει στο σπίτι του «Star Academy». Στο παρά πέντε, η Παμπίνα από την Κύπρο, αποχώρησε από το ριάλιτι και μουσικό show του Epsilon.  

«Δεν το έκανα επίτηδες. Ήταν μία απόφαση της στιγμής»,
λέει με απολογητικό ύφος. Αναρωτιέμαι γιατί μία έτοιμη τραγουδίστρια όπως η Παμπίνα, πήρε την απόφαση να κλειστεί στο σπίτι ενός ριάλιτι όπου οι κάμερες θα την καταγράφουν 24 ώρες το 24ωρο. «Όπως γνωρίζει και ο κόσμος , είναι δύσκολο για έναν νέο καλλιτέχνη να βρει την υποστήριξη μίας δισκογραφικής εταιρίας. Και έτσι όλοι εμείς οι νέοι καλλιτέχνες, αναζητούμε πλατφόρμες για να μας αναδείξουν και να μας ακούσει ο κόσμος. Έτσι κι εγώ, είπα να δοκιμάσω. Το Star Academy το είδα σαν μουσική ακαδημία που θα ξεκινάω τα μαθήματά μου από τις 8 το πρωί και θα τελειώνω το βράδυ, αλλά εντάξει… Με αυτό το σκεπτικό πήγα! Αλλά όσο πλησίαζε η ώρα, ένιωθα πώς δεν θα είχα την δύναμη να αντέξω τον εγκλεισμό. Όταν έφτασε η ώρα για να μπω φρίκαρα. Και για το καλό της παραγωγής αλλά και για το δικό μου καλό, ένιωσα σωστό να αποχωρήσω από το πρώτο live. Σωστό ή λάθος θα το δείξει ο χρόνος»,
Κλείσιμο
λέει η Παμπίνα  για την απόφασή της να αποχωρήσει στο protothema.gr. 



Μήπως κατάλαβε ότι δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στο κομμάτι του ριάλιτι; «Πες το και έτσι! Πάντως θέλω να πω ότι δεν είχα κανένα παράπονο από την παραγωγή. Μου συμπεριφέρθηκαν άψογα. Όπως και η Άννα Βίσση και ο Νίκος Καρβέλας».

Πιστεύει ότι απογοήτευσε την Άννα Βίσση και τον Νίκο Καρβέλα με αυτή την απόφαση της; «Δεν νομίζω ότι απογοητεύτηκαν. Νομίζω ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει αυτό που νιώθει. Φαντάζομαι ότι θα αισθάνονται πόσο δύσκολο είναι για έναν καλλιτέχνη να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Πάντως αν τους απογοήτευσα τους ζητώ συγγνώμη».

Η Ναταλία Γερμανού από τον «αέρα» της εκπομπής της είχε αποκαλύψει ότι η Παμπίνα είχε φύγει ξανά από ριάλιτι και συγκεκριμένα το «Dream Show», περίπου δέκα χρόνια πριν.  «Ναι είχα επιχειρήσει ξανά να μπω σε ριάλιτι, στο ‘’Dream Show’’. Και πάλι είχα φύγει. Τότε ήμουν μικρή. Θεώρησα ότι μετά από δέκα χρόνια θα ήμουν έτοιμη να το κάνω, αλλά όπως αποδείχτηκε δεν θα είμαι ποτέ έτοιμη. Οπότε, ο σωστός δρόμος είναι ο ανήφορος, όπως λέει και ο αγαπημένος μου Καζαντζάκης. Πήγα να τον κάνω λίγο κατήφορο, αλλά δεν μπόρεσα. Δεν μου βγήκε».



Όταν δεν διαβάζει Καζαντζάκη και ποίηση ή δεν βλέπει ψαγμένες ταινίες σε συνοικιακούς κινηματογράφους, ερμηνεύει αγαπημένα λαϊκά τραγούδια στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου «Στην Υγειά μας». Ο ηθοποιός και οικοδεσπότης της εκπομπής συγκινείται κάθε φορά που την ακούει και της χαρίζει το παρατεταμένο χειροκρότημα. «Είναι πολύ σημαντικό να σε αποδέχεται ένας καλλιτέχνης όπως ο Σπύρος.  Πραγματικά είναι ένας πολύ σπάνιος άνθρωπος. Έχει καθαρό βλέμμα και ζεστή καρδιά. Ενδιαφέρεται για τον συνάνθρωπό του και δεν είναι καθόλου τυχαίο που τον αγαπάει όλος ο κόσμος», λέει η Παμπίνα στο protothema.gr.


Πώς είναι το κλίμα στα γυρίσματα της εκπομπής; «Αυτό που βλέπετε! Υπάρχει μία αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα μέσα στο στούντιο. Όλα είναι πολύ όμορφα και απλά. Όποτε πάω νιώθω σαν το σπίτι μου». 



Την έχουν χαρακτηρίσει ως τη νέα «Μοσχολιού». Πώς αισθάνεται για αυτό; «Μεγάλη μου τιμή. Είναι πολύ τιμητικό να ακούς τέτοια λόγια. Ευχαριστώ τον κόσμο που είναι τόσο γενναιόδωρος μαζί μου. Το να με συγκρίνουν με μία τόσο μεγάλη τραγουδίστρια με συγκινεί. Αν και πιστεύω ότι ο κάθε τραγουδιστής έχει τη δική του χροιά και τον δικό του τρόπο έκφρασης. Η Βίκυ Μοσχολιού ήταν μία και ανεπανάληπτη. Μακάρι να την είχα γνωρίσει από κοντά και όχι μόνο μέσα από τα τραγούδια της».

Δείχνει ένα εύθραυστο και χαμηλών τόνων πλάσμα που όταν τραγουδάει μεταμορφώνεται. «Όσα δεν εκφράζω στην προσωπική μου ζωή, τα εκφράζω μέσα από το τραγούδι. Μόνο έτσι μπορώ  να το εξηγήσω. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Το τραγούδι για μένα είναι κατάθεση ψυχής. Είναι ένας τρόπος εκτόνωσης. Ο προσωπικός μου ψυχολόγος. Δεν χρειάζομαι ψυχολόγους όταν τραγουδάω».



Τη ρωτώ για την απόφασή της να φύγει από το νησί της, την Κύπρο και να έρθει στην Αθήνα. «Ναι εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λάρνακα. Οι γονείς μου ήταν πρόσφυγες από την Κοντέα . Στην Αθήνα μένω τα τρία τελευταία χρόνια. Η αφορμή για να μετακομίσω ήταν ο δίσκος μου που κυκλοφόρησε από τη Minos Emi με τίτλο ‘’Δον Κιχώτη Του Θερβάντες’.’ Είχα εδώ τους θείους μου, οπότε είχα και κάπου να μείνω. Είπα στον εαυτό μου: ‘’Πάμε Αθήνα, για να παλέψουμε’’. Δεν δυσκολεύτηκα όμως στην προσαρμογή μου. Στην αρχή φοβήθηκα στην ιδέα ότι θα φύγω από το νησί μου για να ζήσω σε μία τόσο μεγάλη πόλη, αλλά δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα τελικά».

Από τον μπαμπά της πήρε το ταλέντο στη μουσική; «Ναι από τον πολυαγαπημένο μου πατέρα. Ήταν ψάλτης στην εκκλησία και τραγουδιστής. Ήταν εκείνος που με υποστήριξε σε αυτή μου την απόφαση.  Αν και το όνειρό του ήταν να με δει δασκάλα. Θυμάμαι ακόμα τα λόγια που μου είχε πει: ‘’Αν ήξερα ότι δεν ήσουν καλή, δεν θα σε άφηνα με τίποτα να ασχοληθείς’’».

Η θύμηση του πατέρα της που έφυγε πριν τέσσερα χρόνια από τη ζωή, της προκαλεί συγκίνηση. «Από τότε που έχω χάσει τον πατέρα μου, όλες οι δυσκολίες μου φαίνονται ασήμαντες και μικρές. Πολύ μικρές σε σχέση με αυτό που ένιωσα όταν έχασα τον πατέρα μου. ‘Ηταν ο πιο σημαντικός άνθρωπος για μένα επάνω στη γη. Πέρασαν τέσσερα χρόνια αλλά είναι κάτι που δεν ξεπερνιέται. Αυτά είναι τα δύσκολα της ζωής», λέει η Παμπίνα.



Γενικότερα στη  ζωή της, στα δύσκολα μένει ή φεύγει; «Μένω στα δύσκολα. Σε μία σχέση ας πούμε στην οποία υπάρχει αγάπη, αλλά μπορεί να προκύψει μία δυσκολία, θα μείνω. Επιδιώκω να κάνω μακροχρόνιες σχέσεις και οι δυσκολίες είναι μέσα στο πρόγραμμα. Γενικότερα αποζητώ την σταθερότητα».

Τι όνειρα κάνει για το μέλλον; «Όνειρό μου είναι να κάνω ένα τραγούδι, να το αγαπήσει ο κόσμος και να το ακούσω τραγουδισμένο από τα χείλη του κόσμου. Δεν ζητάω πολλά. Μην ξεχνάς ότι είμαι μόνο τρία χρόνια στην Αθήνα. Δεν περίμενα να γίνουν και θαύματα. Αλλά οι εμφανίσεις που κάνω στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου ‘’Στην Υγειά μας’’ μου έχει ανοίξει πάρα πολλές πόρτες».

Θα μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό της σε μία μεγάλη πίστα; «Νομίζω ότι θα αισθάνομαι καλύτερα σε μία μικρότερη μουσική σκηνή. Όχι ότι έχω κάποιο πρόβλημα με τους μεγαλύτερους χώρους ή με τα λουλούδια. Ίσα ίσα ευχαρίστηση είναι για τον καλλιτέχνη να του πετάει ο κόσμος λουλούδια. Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα», απαντά η Παμπίνα Κοντέα.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης