«Πόλεμος» στο διαδίκτυο για τη μαύρη «Ερμιόνη» της συνέχειας του Χάρι Πότερ

«Πόλεμος» στο διαδίκτυο για τη μαύρη «Ερμιόνη» της συνέχειας του Χάρι Πότερ

«Καταπέλτης» η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ για όσους επικρίνουν την επιλογή μίας μαύρης ηθοποιού για να ενσαρκώσει την - ενήλικη πλέον - Ερμιόνη

«Πόλεμος» στο διαδίκτυο για τη μαύρη «Ερμιόνη» της συνέχειας του Χάρι Πότερ
«Καταπέλτης» ήταν η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ για όσους επέκριναν τις περασμένες ημέρες στα social media την επιλογή μίας μαύρης ηθοποιού για να ενσαρκώσει την - ενήλικη πλέον - Ερμιόνη στην πολυαναμενόμενη θεατρική συνέχεια του Χάρι Πότερ.

Η δημιουργός της γνωστής σειράς βιβλίων είπε στον Observer ότι πολλοί φαν της δουλειάς της την «σφυροκοπούσαν» τις περασμένες μέρες με παράπονα, καθώς στη νέα θεατρική παράσταση που πρόκειται να ανέβει με τίτλο «Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί» ο ρόλος της Ερμιόνης (ενός εκ των τριών χαρακτήρων της σειράς) δόθηκε σε μία μαύρη ηθοποιό.

Κλείσιμο
Η ταλαντούχα συγγραφέας ωστόσο δεν είναι διατεθειμένη να ανεχτεί την στενομυαλιά ούτε καν από τους θαυμαστές της. «Είναι ένα μάτσο ρατσιστές», δήλωσε στην εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι η βραβευμένη ηθοποιός Noma Dumezweni ήταν η «ιδανική επιλογή» για τον ρόλο.

H «νέα» Ερμιόνη με τον σύζυγό της, Ρον και την κόρη τους



«Ο Χάρι Πότερ» και το καταραμένο παιδί», το πολυαναμενόμενο θεατρικό έργο που πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο στις 30 Ιουλίου, βασίζεται σε μία ιστορία που έγραψε η ίδια η Ρόουλινγκ και αφηγείται τις περιπετειες των μεγάλων - πλέον - ηρώων της και των παιδιών τους.

Παρά τον ενθουσιασμό τους για την επιστροφή του αγαπημένου τους ήρωα, αρκετοί φαν της επιτυχημένης σειράς βιβλίων και ταινιών δεν έχουν σταματήσει τις τελευταίες ημέρες να «γκρινιάζουν» σχετικά με το κάστινγκ. Οι επικριτές εστιάζουν κυρίως στην μαύρη «Ερμιόνη» και παραπονιούνται επειδή δεν επιλέχθηκε μια λευκή ηθοποιός, όπως η Έμμα Γουάτσον που είχε ενσαρκώσει πρώτη τον ρόλο της έξυπνης μάγισσας.

«Η εμπειρία μου στα social media με έχει διδάξει ότι πάντα θα υπάρχουν ηλίθιοι γύρω μας. Όμως τι μπορείς να κάνεις; Έτσι είναι φτιαγμένος ο κόσμος», είπε η δημιουργός του Χάρι Πότερ στη συνέντευξή της στον Observer. «Έχω βαρεθεί να απαντάω στα ρατσιστικά σχόλια άρα πρόκειται να το δηλώσω κατηγορηματικά: Η Ερμιόνη μπορεί κάλλιστα να είναι μία μαύρη γυναίκα και είμαι απόλυτα ενθουσιασμένη με την επιλογή της συγκεκριμένης ηθοποιού για τον ρόλο», ανέφερε η πολυεκατομμυριούχος συγγραφέας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης