Πέθανε η Cynthia Lennon - Πρώτη σύζυγος του John Lennon

Πέθανε η Cynthia Lennon - Πρώτη σύζυγος του John Lennon

Η Cynthia και το θρυλικό σκαθάρι γνωρίζονταν από το σχολείο- Παντρεύτηκαν, χώρισαν και η Lennon έμεινε στην ιστορία σαν μια γυναικά που τον αγάπησε πολύ και πληγώθηκε πολύ από τη σκληρή συμπεριφορά του!

Πέθανε η Cynthia Lennon - Πρώτη σύζυγος του John Lennon
Μετά από μάχη με την επάρατο νόσο, η Cynthia Lennon, η πρώτη σύζυγός του John Lennon, άφησε την τελευταία της πνοή, στο σπίτι της στη Mallorca, στην Ισπανία, σε ηλικία 75 ετών. Μαζί με το θρυλικό Σκαθάρι, είχαν αποκτήσει έναν γιο, τον Julian.

Κλείσιμο

Η  Cynthia Powell όπως ήταν το πατρικό της όνομα, γνωρίστηκε με το θρυλικό Σκαθάρι, στη Σχολή  Καλών Τεχνών του Λίβερπουλ, στα τέλη της δεκαετίας του '50. Παντρεύτηκαν, χώρισαν και η Cynthia  έμεινε στην ιστορία ως η γυναικά που αγάπησε πολύ τον Lennon και πληγώθηκε από τη σκληρή συμπεριφορά του.



Η γνωριμία τους

Η Σίνθια συνάντησε τον Τζον Λένον το 1957 στο Λίβερπουλ. Εκείνη ήταν 18 και εκείνος 17. Ήταν δύο διαφορετικοί χαρακτήρα. Η Σίνθια προερχόταν από καλή οικογένεια με άριστη ανατροφή σε αντίθεση με τον ατίθασο Τζον Λένον.

Ο έρωτας τους αναζωπυρώθηκε το 1958 όταν συναντήθηκαν ξανά σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι. Εκείνη διέλυσε τον αρραβώνα της με έναν άλλο άντρα.  Εκείνος χώρισε με την κοπέλα που είχε τότε και οι δύο τους ξεκίνησαν να βγαίνουν.

Η Cynthia Lennon, είχε εκμυστηρευτεί αργότερα, ότι ο Lennon στην αρχή της σχέσης τους, την ζήλευε πολύ. Είχε αποκαλύψει ότι ο Lennon την είχε χαστουκίσει επειδή χόρεψε με έναν άλλο άντρα με αποτέλεσμα να χωρίσουν για κάποιους μήνες. Το 1962, η Cynthia έμεινε έγκυος στον γιο τους, Julian και στις 23 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς, παντρεύτηκαν. Ο γάμος τους έγινε, λίγες μόνο εβδομάδες πριν οι Beatles κυκλοφορήσουν το πρώτο τους singe «Love Me Do».

«Δεν παντρεύτηκα ένα σκαθάρι.Αλλά έναν αποτυχημένο φοιτητή που έπαιζε κιθάρα και μου τραβούσε όλα μου τα χρήματα», είχε πει η Cynthia Lennon στην The Independent, το 1999. 
Τον πρώτο καιρό του γάμου τους, ο Lennon την έκρυβε. Ελάχιστοι γνώριζαν ότι είναι παντρεμένοι. Όσο εκείνος γινίταν ολοένα και πιο διάσημος με τους «Beatles», η Cybthia έμενε στο παρασκήνιο, μεγαλώνοντας μίνη της τον μοναχογιό τους.  Ο Lennon ταξίδευε σε περιοδείες,
γινόταν όλο και πιο απόμακρος και έκανε εφήμερες σχέσεις με άλλες γυναίκες.


Τα χρόνια περνούσαν και ο διάσημος καλλιτέχνης απατούσε συστηματικά την Cynthia. Τα πρώτα σοβαρά προβλήματα στον γάμο τους εμφανίστηκαν το 1968 όταν ο τραγουδιστής μαρτύρησε στην γυναίκα του -ενώ ήταν μεθυσμένος- πως έχει «κοιμηθεί» και με άλλες γυναίκες. Μάλιστα της συνέστησε να πάει διακοπές για να ηρεμήσει. Όταν επέστρεψε, την περίμενε ακόμα μία δυσάρεστη έκπληξη. Τον βρήκε να κάθεται στο πάτωμα του σπιτιού τους με τη Υoko Ono, φορώντας μόνο τις ρόμπες τους. Από εκείνη τη στιγμή δρομολογήθηκε το διαζύγιό τους.



Ο γάμος έληξετον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς η Yoko Ono ανακάλυψε πως είναι έγκυος. Οι διαδικασίες του διαζυγίου ξεκίνησαν και ο John Lennon υποχρεώθηκε να δώσει 100.000 λίρες στην Cynthia για την ανατροφή του μοναχογιού τους Julian. Μετά την έκδοση του διαζυγίου τους, ο Lennon, διέκοψε για χρόνια κάθε σχέση με την πρώτη του σύζυγο και τον γιο τους.



Να σημειώσουμε πάντως, πως η Yoko Ono  μετά την είδηση του θανάτου της Cynthia έκανε μια δήλωση ως φόρο τιμής για την πρώην σύζυγο του Λένον, λέγοντας:

«Λυπήθηκα πολύ με τον θάνατο της. Ήταν ένα θαυμάσιο άτομο και υπέροχη μητέρα για τον Julian. Είχε τόση αγάπη για ζωή! Νιώθω περήφανη που εμείς οι δυο κρατήσαμε όρθια την οικογένεια των Beatles. Σας παρακαλώ στείλτε στον Julian την αγάπη σας αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Ο 72χρονος, Paul McCartney πληροφορούμενος για τον θάνατο της Cynthia Lennon έγραψε: «΄Ηταν μία υπέροχη γυναίκα, που γνώριζα από τα νεανικά μας χρόνια στο Λίβερπουλ. Ήταν μία πολύ καλή μητέρα στον Julian και θα μας λείψει. Πάντα θα έχω τις καλύτερες αναμνήσεις!»




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης