Ο «Τέντυ ο Φύλακας» μετράει την πίεση

Ο «Τέντυ ο Φύλακας» μετράει την πίεση

Πρόκειται για το πρώτο «έξυπνο» παιχνίδι  με ενσωματωμένους αισθητήρες ιατρικής τεχνολογίας

ΛΑΟΣ: «Η Ελλάδα δέχθηκε διπλό πλήγμα»
Ο «Τέντυ ο Φύλακας» μετράει την πίεση
Το όνομά του είναι «Teddy the Guardian»: ενα αρκουδάκι-φύλακας, το πρώτο έξυπνο παιχνίδι με ενσωματωμένους αισθητήρες ιατρικής τεχνολογίας. 

Αυτό το λούτρινο ζωάκι έχει κατασκευαστεί από βιολογικά υλικά και μπορεί να παρακολουθεί τα ζωτικά σημεία του παιδιού, όπως τους παλμούς της καρδιάς, την αρτηριακή πίεση, τον κορεσμό οξυγόνου και τη θερμοκρασία σώματος. Στη συνέχεια στέλνει τις μετρήσεις μέσω bluetooth σε κινητό τηλέφωνο. 

Κλείσιμο
Με έδρα την Κροατία, οι 23χρονες συν-ιδρύτριες της iDerma, Josipa Majic και Ana Burica έλαβαν έγκριση για το έξυπνο αυτό παιχνίδι τόσο από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση (σήμανση CE). 

Το αρκουδάκι φέρει αισθητήρες σε όλο το χνουδωτό σωματάκι του και μπορεί να καταγράφει τα ζωτικά σημεία του παιδιού όσο αυτό παίζει μαζί του. Σύμφωνα μάλιστα με την ειδησεογραφική πύλη TechCrunch, ενώ η iDerma κατασκευάζει η ίδια αισθητήρες, αποφάσισε να αναθέσει την παραγωγή των αισθητήρων που θα τοποθετούνται στα αρκουδάκια σε άλλη εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας έτσι ώστε να επιταχύνει το χρόνο αδειοδότησης του νέου αυτού προϊόντος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης