Διαγραφή χρέους 340.529 ευρώ σε δανειολήπτρια από την Αμαλιάδα

Διαγραφή χρέους 340.529 ευρώ σε δανειολήπτρια από την Αμαλιάδα

Το μηνιαίο εισόδημά της έπεσε από τα 1.500 στα 300 ευρώ, λέει ο δικηγόρος της στο ΘΕΜΑ 104,6

Διαγραφή χρέους 340.529 ευρώ σε δανειολήπτρια από την Αμαλιάδα
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας αποφάσισε διαγραφή οφειλής 340.529,87 ευρώ σε δανειολήπτρια από την Αμαλιάδα, όπως αποκάλυψε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο δικηγόρος που χειρίστηκε την υπόθεση, Κωνσταντίνος Κουτρούλης. 

"Είχε δάνεια σε διάφορα πιστωτικά ιδρύματα. Στεγαστικά, καταναλωτικά και κάρτες, τα οποία με τις προσαυξήσεις είχαν φτάσει 376 χιλιάδες ευρώ. Η γυναίκα, που κάποτε είχε μηνιαίο εισόδημα 1.500 ευρώ κατάφερνε και με τη συνδρομή του πρώην συζύγου της να ξεπληρώνει τα δάνειά της. Τώρα, όμως, το μηνιαίο της εισόδημα έπεσε στα 300 ευρώ. Έτσι, το δικαστήριο αποφάσισε να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της και την υποχρεώνει να πληρώνει 150 ευρώ το μήνα για τα επόμενα 20 χρόνια. Έτσι θα σώσει το σπίτι της" εξήγησε.

Η δανειολήπτρια, η οποία είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, καλείται πλέον να ξεπληρώσει προς τις τράπεζες μόλις 35.739,98 ευρώ από το σύνολο των δανείων που είχε λάβει. Το εντυπωσιακό αυτό "κούρεμα" χρέους έγινε, έπειτα από έφεση που κατέθεσε ο δικηγόρος της.
Κλείσιμο

"Αρχικώς το Ειρηνοδικείο είχε απορρίψει την αίτηση υπαγωγής της πελάτισσάς μου στο νόμο Κατσέλη, με το αιτιολογικό ότι είναι έμπορος -κάτι που δεν ισχύει, διότι είναι ασφαλιστικός σύμβουλος. Η υπόθεσή της εξετάστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, το οποίο πριν από λίγες ημέρες εξέδωσε αυτή την απόφαση, η οποία τη δικαιώνει απόλυτα" είπε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Κουτρούλης στην εκπομπή "Εντός ΘΕΜΑτος" με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη.  



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης