Αγόραζαν προϊόντα για εξαγωγή και πλήρωναν με... αέρα

Αγόραζαν προϊόντα για εξαγωγή και πλήρωναν με... αέρα

Ως «εγκέφαλος» της κομπίνας φέρεται ένας 57χρονος Έλληνας με άμεσο συνεργό έναν  47χρονο

Αγόραζαν προϊόντα για εξαγωγή και πλήρωναν με... αέρα
Πλήθος παραγωγοί και έμποροι απ' όλη την Ελλάδα είχαν πέσει θύματα μιας σπείρας απατεώνων που δρούσαν επί σχεδόν δύο χρόνια και εμφανίζονταν ως αντιπρόσωποι ξένης εταιρείας η οποία θα αγόραζε μεγάλες ποσότητες των προϊόντων τους, τάχα με σκοπό την εξαγωγή τους σε χώρα του εξωτερικού. Μόλις τα παραλάμβαναν, όμως, έδιναν στα θύματα αποδεικτικά πληρωμής, τα οποία αποδεικνύονταν πλαστά. 

Ως «εγκέφαλος» της κομπίνας φέρεται ένας 57χρονος Έλληνας με άμεσο συνεργό έναν  47χρονο. Για την παραλαβή των προϊόντων χρησιμοποιούσαν φορτηγά με πλαστές ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, τα οποία οδηγούσαν άλλοι δυο Έλληνες ηλικίας 48 και 63 χρόνων και ένας 50χρονος Ρουμάνος και ακολουθούσαν συνεχείς μεταφορτώσεις, ώστε να μην εντοπίζεται ο τελικός προορισμός των εμπορευμάτων. Υπολογίζεται ότι η δράση της εγκληματικής οργάνωσης, που εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών της  Ασφάλειας Σερρών, κράτησε από τον Απρίλιο του 2014 ως τον Ιανουάριο του 2016 και, στο διάστημα αυτό, οι απατεώνες είχαν αποσπάσει διάφορα προϊόντα αξίας άνω των 420.000 ευρώ!

Κλείσιμο
Ως τώρα, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες απέσπασαν τυροκομικά προϊόντα αξίας άνω των 296.000 ευρώ από μια βιομηχανία επεξεργασίας και παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στην Λέσβο, από μια τυροκομική μονάδα στη Νάξο, από μια επιχείρηση στην Κρήτη και από μια εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στις Σέρρες, ξηρούς καρπούς αξίας άνω των 53.000 ευρώ από μια εταιρεία στη Θεσσαλονίκη, συσκευασίες προϊόντων αξίας 42.000 ευρώ από μια εταιρεία στα Τρίκαλα και φιάλες μπύρας αξίας 37.000 ευρώ από άλλη μια εταιρεία στη Θεσσαλονίκη. 



Οι απατεώνες απέτυχαν να αποσπάσουν προϊόντα αξίας άνω των 330.000 ευρώ από μια εταιρεία εμπορίας καφέ στην Αττική, από μια μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στη Θεσπρωτία και από δυο εταιρείες εμπορίας τυροκομικών προϊόντων στην Αρκαδία και την Ημαθία, ενώ επικοινώνησαν με άλλες επτά επιχειρήσεις σε Άργος, Αττική, Κοζάνη, Κρήτη, Μεσσηνία και Τρίπολη, με σκοπό την αγορά διάφορων προϊόντων. 

Σε έρευνα που έγινε σε μια αποθήκη του 57χρονου στην περιοχή του Κοπανού Ημαθίας, βρέθηκαν κρυμμένα δοχεία και παλέτες με τυροκομικά προϊόντα που είχαν αποσπάσει από τα θύματα και αποδόθηκαν τους νόμιμους ιδιοκτήτες. Στον ίδιο χώρο εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένα φορτηγό ιδιοκτησίας του 57χρονου, φορτωμένο με συσκευασμένα προϊόντα που είχαν αποσπάσει οι δράστες. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης