Άλλαξε «χέρια» το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έναντι 225 εκατ. ευρώ

Άλλαξε «χέρια» το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έναντι 225 εκατ. ευρώ

Ο νέος επενδυτής, Providence Equity, που εστιάζει περισσότερο σε επενδύσεις ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, θεωρείται ισχυρότερος του προηγούμενου καθώς η αξία του αγγίζει τα 50 δισ. ευρώ

Άλλαξε «χέρια» το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έναντι 225 εκατ. ευρώ
To Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα στο Nasdaq, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Πανεπιστημίου από το 2005,  η Laureate Education, πώλησε το σύνολο των μετοχών της έναντι 225 εκατ. ευρώ στην Galileo Global Education, μία εταιρεία που ανήκει στην Providence Equity, ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια.

Ο νέος επενδυτής, Providence Equity, που εστιάζει περισσότερο σε επενδύσεις ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, θεωρείται ισχυρότερος του προηγούμενου καθώς η αξία του αγγίζει τα 50 δισ. ευρώ, ενώ η Laureate Education έχει μία αξία της τάξης των 5 δισ. και προτιμά τις επενδύσεις στον αμερικανικό χώρο της ανώτερης εκπαίδευσης.   

Η Providence έχει μία ιστορία 28 ετών και επενδύσεις σε 160 εταιρείες. Σύμφωνα με το προφίλ της, ειδικεύεται στον κλάδο των μέσων ενημέρωσης, των επικοινωνιών, της εκπαίδευσης και της πληροφόρησης.


Όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κύπρου δεν αλλάζει οτιδήποτε, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας. Ωστόσο φαίνεται πως στο Πανεπιστήμιο θεωρούν πως θα υπάρξουν εξελίξεις προς το θετικό ειδικά στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας.
 δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τα αδέλφια του σε αντιδικία που είχαν για τα κληρονομικά τους. Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, πάντως, ισχυρίστηκε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε στη διάρκεια πάλης με τον δικηγόρο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης