Εκπαιδευτικό σεμινάριο για γιατρούς και νοσηλευτές των φυλακών

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για γιατρούς και νοσηλευτές των φυλακών

Στο σεμινάριο συμμετέχουν νοσηλευτές και ειδικευμένοι ή αγροτικοί γιατροί και οδοντίατροι που ανήκουν στις δυνάμεις τόσο του  υπουργείου Δικαιοσύνης, όσο και του υπουργείου Υγείας και υπηρετούν στις 33 φυλακές της χώρας

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για γιατρούς και νοσηλευτές των φυλακών
«Υπηρεσίες υγείας και ιατρική δεοντολογία στις φυλακές» ήταν το θέμα του διήμερου εκπαιδευτικού σεμιναρίου που ξεκίνησε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, με την συμμετοχή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των φυλακών.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο διοργανώθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης και τη συμμετοχή του υπουργείου Υγείας και  στοχεύει στην επιμόρφωση του προσωπικού. 

Κλείσιμο
Προσκεκλημένοι είναι ξένοι εμπειρογνώμονες, ειδικοί σε θέματα υγείας των κρατουμένων, άλλα και Έλληνες γιατροί και νοσηλευτές με πολυετή προσφορά υπηρεσιών στους κρατούμενους.

Στο σεμινάριο συμμετέχουν νοσηλευτές και ειδικευμένοι ή αγροτικοί γιατροί και οδοντίατροι που ανήκουν στις δυνάμεις τόσο του  υπουργείου Δικαιοσύνης, όσο και του υπουργείου Υγείας και υπηρετούν στις 33 φυλακές της χώρας.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των ανδρών και γυναικών που βρίσκονται στις φυλακές, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης, «εξασφαλίζει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, ένα ασφαλές περιβάλλον για κρατούμενους και εργαζόμενους, αλλά και την προστασία του κοινωνικού συνόλου μειώνοντας τον κίνδυνο μεταφοράς προβλημάτων υγείας από τις φυλακές στην κοινότητα». 

Την έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου κήρυξαν από κοινού ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχιος Φυτράκης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Γεώργιος Γιαννόπουλος, σηματοδοτώντας έτσι την κοινή προσπάθεια των δύο υπουργείων για την προσφορά υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου στους κρατούμενους των ελληνικών φυλακών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το παρελθόν το Συμβούλιο της Ευρώπης είχε επικρίνει τη χώρα μας για την υγειονομική περίθαλψη που προσέφερε στους κρατουμένους, είτε μέσω εκθέσεων της αρμόδιας επιτροπής ελέγχου (CPT) είτε με καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει αναπτυχθεί μια στενή συνεργασία του Δικαιοσύνης με το Συμβούλιο της Ευρώπης, με στόχο τη βελτίωση του σωφρονιστικού μας συστήματος, ιδίως σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση προσωπικού και ο στρατηγικός σχεδιασμός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης