Λάρισα: Ηλικιωμένοι πλανόδιοι πουλούσαν λαθραία τσιγάρα σε λαϊκή

Λάρισα: Ηλικιωμένοι πλανόδιοι πουλούσαν λαθραία τσιγάρα σε λαϊκή

Όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έκαναν έλεγχο στον πάγκο, ανακάλυψαν 379 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών τα οποία δεν έφεραν την ειδική ένσημη ταινία του φόρου κατανάλωσης

Λάρισα: Ηλικιωμένοι πλανόδιοι πουλούσαν λαθραία τσιγάρα σε λαϊκή
Εκτός από τα νόμιμα προϊόντα που διέθεταν προς πώληση στον πάγκο τον οποίο λειτουργούσαν σε μια λαϊκή αγορά στην πόλη της Λάρισας, διακινούσαν και... λαθραία τσιγάρα για όποιον το γνώριζε μία 70χρονη Ελληνίδα και ένας 68χρονος από το Ουζμπεκιστάν!

Όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έκαναν έλεγχο στον πάγκο, ανακάλυψαν 379 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών τα οποία δεν έφεραν την ειδική ένσημη ταινία του φόρου κατανάλωσης κι έτσι κατασχέθηκαν για να παραδοθούν στο Τελωνείο Λάρισας για τον υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών υπέρ του δημοσίου. Η Ελληνίδα και ο Ουζμπέκος, στην κατοχή των οποίων κατασχέθηκαν και 360 ευρώ, συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. 

Κλείσιμο
*** Έτοιμος να ρίξει στην παράνομη αγορά 13 συσκευασίες καπνού και 20 πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν ταινία του ειδικού φόρου, ήταν ένας 49χρονος Αλβανός ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. σε περιοχή της Ημαθίας. Μάλιστα, βρισκόταν παράνομα στην Ελλάδα, καθώς του είχε επιβληθεί απαγόρευση εισόδου. Τα λαθραία προϊόντα παραδόθηκαν στο Τελωνείο για να υπολογιστούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί και ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας που του άσκησε δίωξη για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης