Δυο σπείρες πλημμύριζαν με ναρκωτικά την Πελοπόννησο

Δυο σπείρες πλημμύριζαν με ναρκωτικά την Πελοπόννησο

Από τις επιχειρήσεις συνελήφθησαν εννέα άτομα, έξι Έλληνες ηλικίας από 47 έως 58 και τρεις Αλβανοί ηλικίας 32, 34 και 41 χρόνων

Δυο σπείρες πλημμύριζαν με ναρκωτικά την Πελοπόννησο
Άεργοι, που ζούσαν αποκλειστικά από τα κέρδη τα οποία τους απέφερε η διακίνηση “σκληρών” και “μαλακών” ναρκωτικών σε περιοχές της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας και της Αχαΐας, ήταν τα μέλη δυο συμμοριών που εξαρθρώθηκαν μετά από πολύμηνες έρευνες της Ασφαλείας Τρίπολης, με μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση που εκτυλίχθηκε ταυτόχρονα στους πέντε νομούς.

Από τις επιχειρήσεις στις οποίες συμμετείχαν αστυνομικοί της Ασφαλείας Τρίπολης, Σπάρτης, Κορίνθου και Καλαμάτας, της Ο.Π.Κ.Ε. Αρκαδίας, συνελήφθησαν εννέα άτομα, έξι Έλληνες ηλικίας από 47 έως 58 και τρεις Αλβανοί ηλικίας 32, 34 και 41 χρόνων που συγκρότησαν εδώ και έξι μήνες τις δύο σπείρες, οι οποίες “έσπρωχναν” κυρίως ποσότητες κάνναβης, ηρωίνης και μεθαδόνης. Για να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις δηλωμένες σε στοιχεία αλλοδαπών «αχυράνθρωπων» ή και συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις σε προκαθορισμένο κώδικα.  

Κλείσιμο
Κατά τη διάρκεια των ερευνών που έγιναν με εκπαιδευμένο σκύλο ανιχνευτή, στα σπίτια των συλληφθέντων στην Αρκαδία, την Κορινθία, τη Λακωνία και τη Μεσσηνία κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους ενός κιλού και 302,4 γραμμαρίων, σπόροι κάνναβης βάρους 153 γραμμαρίων, τρία οχήματα ως μέσα της διακίνησης, 1.150 ευρώ προερχόμενα από την πώληση ναρκωτικών, ένα tablet, δύο  ζυγαριές, 19 κινητά  και πλήθος κάρτες sim. 

Τα μέλη των συμμοριών οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης που άσκησε σε βάρος τους δίωξη για σύσταση συμμορίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, ενώ ένας 56χρονος Έλληνας κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς την κατοχή του κατασχέθηκε ένα περίστροφο με πέντε φυσίγγια. Η δίωξη περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους, καθώς η προανάκριση που διενεργεί η Ασφάλεια Τρίπολης διερευνά την εμπλοκή και άλλων ατόμων και την πιθανή διασύνδεση των συμμοριών με άλλες παρόμοιες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης