«Στα μονοπάτια του χρέους»: Ο χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και η εμφάνιση Λυκουρέζου

«Στα μονοπάτια του χρέους»: Ο χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και η εμφάνιση Λυκουρέζου

Η Κύπρια συγγραφέας και φιλόλογος Παναγιώτα Ροδοσθένους Μορίδου παρουσίασε χθες το νέο της βιβλίο στην Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας - Δήλωση Ιερώνυμου στο protothema.gr - Η εμφάνιση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου ένα μήνα από το θάνατο της Ζωής Λάσκαρη





«Στα μονοπάτια του χρέους»: Ο χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και η εμφάνιση Λυκουρέζου
Το νέο της βιβλίο “Στα μονοπάτια του χρέους” των εκδόσεων “Επιφανίου” παρουσίασε χθες η Κύπρια συγγραφέας και φιλόλογος Παναγιώτα Ροδοσθένους Μορίδου, στην Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Την συγγραφέα τίμησαν με την παρουσία τους ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος, ο Κύπριος Πρέσβης κ.Κυριάκος Κενεβέζος, ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. κ.Πάνος Παπαγιωτόπουλος, ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς κ.Φαίλος Κρανιδιώτης, η κα Έμυ Λιβανίου από το χώρο της δημοσιογραφίας και της τηλεόρασης, ο ποινικολόγος κ.Αλέξανδρος Λυκουρέζος σε μία σπάνια δημόσια εμφάνισή του ένα μήνα μετά τον θάνατο της συζύγου του Ζωής Λάσκαρη και αρκετοί ακόμη Κύπριοι αλλά και Έλληνες φίλοι και αναγνώστες της συγγραφέως.

Το βιβλίο αναφέρεται σε μαρτυρικές κυπριακές μορφές που θυσιάστηκαν στους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-1913, στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959 και στην τουρκική εισβολή το 1974.

Κλείσιμο
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.Ιερώνυμος, ο οποίος συνδέεται με γνωριμία ετών με την οικογένεια Μορίδου, ενώ στο βιβλίο φιλοξενούνται κοινές τους φωτογραφίες από την περίοδο που ήταν Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας. 

Βίντεο - Δήλωση Ιερώνυμου στο protothema.gr



Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ενώ για το βιβλίο μίλησαν ακόμη ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός κ. Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης, ο φιλόλογος και συγγραφέας κ. Χρίστος Ρώμας και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.), ιστορικός ερευνητής δρ Ηρακλής Ζαχαριάδης. Το συντονισμό της παρουσίασης του βιβλίου έκανε ο δημοσιογράφος του “Πρώτου Θέματος” Παναγιώτης Σουρέλης.


Ο Κύπριος Πρέσβης κ.Κυριάκος Κενεβέζος, ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος κ.Ιερώνυμος, ο πρόεδρος της “Νέας Δεξιάς” κ.Φαήλος Κρανιδιώτης και ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος.


Το πάνελ από αριστερά: Ο δημοσιογράφος του «Πρώτου Θέματος» Παναγιώτης Σουρέλης,  ο φιλόλογος κ. Χρίστος Ρώμας, η συγγραφέας κα Παναγιώτα Μορίδου και ο ιστορικός ερευνητής δρ Ηρακλής Ζαχαριάδης.


Ο πρώην υπουργός κ.Πάνος Παναγιωτόπουλος ασπάζεται τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.Ιερώνυμο.


Η παρουσιάστρια και δημοσιογράφος Έμυ Λιβανίου 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης