Συνέλαβαν Κινέζους που αλίευαν ολοθούρια στη Φθιώτιδα

Συνέλαβαν Κινέζους που αλίευαν ολοθούρια στη Φθιώτιδα

Στην Κίνα τα χρησιμοποιούν για την παρασκευή φαρμακευτικών σκευασμάτων ή καλλυντικών και στο εξωτερικό σερβίρονται στα ακριβά εστιατόρια με τιμές που φτάνουν και τα 1.000 ευρώ το κιλό

Συνέλαβαν Κινέζους που αλίευαν ολοθούρια στη Φθιώτιδα
Σε κανονική βιομηχανία φαίνεται ότι έχουν αναγάγει το εμπόριο ζωντανών ολοθουρίων οι Κινέζοι που τα αλιεύουν παράνομα από τις ελληνικές θάλασσες! Μετά την εξάρθρωση σπείρας που μάζευε τα γνωστά “αγούρια της θάλασσας” από την περιοχή του Μαλιακού, άλλη μια εξαμελή ομάδα συνελήφθη στις Λιβανάτες.

Οι άνδρες του Λιμενικού Αταλάντης έπιασαν στα πράσα το μεσημέρι της Κυριακής δύο Κινέζους ηλικίας 42 και 52 χρόνων κατοίκους Λιβαδειάς τη στιγμή που έβγαζαν 100 ζωντανά ολοθούρια από την θάλασσα, ενώ προσήγαν ακόμη έναν άνδρα και τρεις γυναίκες ομοεθνείς τους που περίμεναν στη στεριά. Τα ολοθούρια κατασχέθηκαν και επέστρεψαν άμεσα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Κλείσιμο
Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί προστασίας και διατήρηση των ειδών της αυτοφυούς χλωρίδας και της άγριας πανίδας και περί προστασίας του περιβάλλοντος, με την οποία παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Λαμίας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη διαλεύξανση της δράση τους. 

Τα ολοθούρια συγκαταλέγονται στα εχινόδερμα και χρησιμοποιούνται ως δόλωμα, αλλά στην Κίνα τα χρησιμοποιούν για την παρασκευή φαρμακευτικών σκευασμάτων ή καλλυντικών και στο εξωτερικό σερβίρονται στα ακριβά εστιατόρια με τιμές που φτάνουν και τα 1.000 ευρώ το κιλό.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης