Φόνος 11χρονου στο Μενίδι: Ψάχνουν το όπλο για να φτάσουν στον δράστη

Φόνος 11χρονου στο Μενίδι: Ψάχνουν το όπλο για να φτάσουν στον δράστη

Εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί με το άβατο στους οικισμούς των Ρομά και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων - Στην εκπόνηση σχεδίου αντιμετώπισης του άβατου των τσιγγάνικων καταυλισμών προχωράει η ΕΛΑΣ

Φόνος 11χρονου στο Μενίδι: Ψάχνουν το όπλο για να φτάσουν στον δράστη
Σε διπλό πονοκέφαλο για την Αστυνομία εξελίσσεται η υπόθεση της δολοφονίας του μικρού Μάριου από αδέσποτη σφαίρα που έφυγε από όπλο Ρομά
.

Κλείσιμο
Από τη μια θέλουν να εξιχνιάσουν την υπόθεση, να δέσουν με στοιχειά και να τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί τον δράστη και από την άλλη να αντιμετωπίσουν την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί με το άβατο στους οικισμούς των Ρομά και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της "κόκκινης ζώνης" του Μενιδίου που ζουν καθημερινά με τον τρόμο και ζητούν από την πολιτεία να βρει τη λύση. 

Η βαλλιστική για τους κάλυκες και την βολίδα που αφαιρέθηκε από το τραύμα του 11χρονου αγοριού δύσκολα θα δείξει ταυτοποίηση αν δεν βρεθεί το 9αρι πιστόλι με το οποίο έγινε η βολή. Έτσι, οι έρευνες των αστυνομικών επικεντρώνονται στον εντοπισμό του μοιραίου όπλου και αναμένονται οι έφοδοι σε σπίτια, αυτοκίνητα και καβάντζες Ρομά να συνεχιστούν και μάλιστα με εντατικούς ρυθμούς μέσα στις επόμενες ήμερες μέχρι να βρεθεί το 9αρι.  

"Μπορεί να κάνουμε εκτιμήσεις για το ποιος είναι ο άνθρωπος που έριξε την αδέσποτη σφαίρα. Όμως αν δεν βρούμε το όπλο, δεν μπορούμε να αποδείξουμε τίποτα
" λέει στο protothema.gr αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει "Κανείς από όσους γλεντούσαν μαζί με τον πιστολέρο εκείνο το βράδυ δεν πρόκειται να ανοίξει το στόμα του και να πει την αλήθεια". 

Την ίδια ώρα, στην εκπόνηση ενός σχεδίου αντιμετώπισης του άβατου των τσιγγάνικων καταυλισμών προχωράει η ΕΛ.ΑΣ καθώς γνωρίζει πως δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο το καθημερινό φαινόμενο με τους πυροβολισμούς και την παραβατικότητα των Ρομά που περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα αδικήματα του ποινικού κώδικα. Από διακίνηση ναρκωτικών και κλοπές μέχρι διατάραξη κοινής ησυχίας και γλέντια με "τυφλές" μπαλωθιές. Αυτή είναι μια κατάσταση που δεν ανέχονται πλέον ουτε οι ιδιοι οι κατοικοι της περιοχης που διαμαρτυρονται γιατι δεν μπορουν να βρισκουν καλυκες και βολιδες στις αυλες και τις ταρατσες των σπιτιων τους. 

Και ενω συμβαινουν ολα αυτα, ο υπουργος Προστασιας του Πολιτη Νίκος Τόσκας απλα διαπιστωνει οτι "δεν ειναι ευκολο να αντιμετωπισεις τα αβατα...". Οι επιτελεις της ΕΛ.ΑΣ γνωριζουν οτι το να καταργηθουν μεσα σε λιγες ωρες τα αβατα ειναι τουλαχιστον ουτοπικο αφου οπως λενε χρειαζεται μακροχρονιο και οργανωμενο επιχειρησιακο σχεδιο και το κυριοτερο, γενναιες πολιτικες αποφασεις. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης