Αντιδρά για τον παραγκωνισμό του ο σύλλογος νοσηλευτών ψυχιατρικών νοσοκομείων Αττικής

Αντιδρά για τον παραγκωνισμό του ο σύλλογος νοσηλευτών ψυχιατρικών νοσοκομείων Αττικής

Διαμαρτύρεται για τη μη εκπροσώπηση του συλλόγου στην Ομάδα Εργασίας που συστήθηκε στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου να επικαιροποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο της ακούσιας νοσηλείας ασθενών

Αντιδρά για τον παραγκωνισμό του ο σύλλογος νοσηλευτών ψυχιατρικών νοσοκομείων Αττικής
Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων Αττικής (ΣΥΝΟΨΥΝΟ) για τη μη εκπροσώπηση από νοσηλευτή στην Ομάδα Εργασίας που συστήθηκε στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου να επικαιροποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο της ακούσιας νοσηλείας ασθενών (άρθρο 95 του ν. 2071/1992) με στόχο να αναπτυχθούν οι απαραίτητες ασφαλιστικές δικλείδες για τον περιορισμό τους.
 
Ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων Αττικής απέστειλε επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη
Κλείσιμο
και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Γεώργιο Γιαννόπουλο, με την οποία ζητεί άμεσα την τροποποίηση της σχετικής απόφασης, με την προσθήκη τουλάχιστον δύο νοσηλευτών με ειδικότητα στη νοσηλευτική ψυχικής υγείας.

Να σημειωθεί ότι τα ποσοστά ακούσιας νοσηλείας στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα αυξημένα, καθώς ξεπερνούν το 60% των εισαγωγών, την ώρα που υπάρχουν λιγοστοί οικονομικοί πόροι στο σύστημα, σχεδόν ανύπαρκτη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και φυσικά ελάχιστοι νοσηλευτές –κάτω από το όριο ασφαλείας, σύμφωνα με τον Σύλλογο.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης