Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών

Η έλλειψη χρηματοδότησης της Σχολής και η δραματική μείωση του προσωπικού απειλούν την εύρυθμη λειτουργία της 

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών
Αποχή διαρκείας από το κλινικό και εκπαιδευτικό έργο αποφάσισε χτες η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, λόγω των τεράστιων προβλημάτων λειτουργίας που αντιμετωπίζει η Σχολή.
 
Σύμφωνα με το διδακτικό και επιστημονικό προσωπικό της Οδοντιατρικής, η έλλειψη χρηματοδότησης της Σχολής και η δραματική μείωση του προσωπικού απειλούν την εύρυθμη λειτουργία της και τις οδοντιατρικές υπηρεσίες που προσφέρει ετησίως σε τουλάχιστον 13.000 ανθρώπους με οικονομική αδυναμία.
 
Κλείσιμο
Τα μέλη ΔΕΠ της Οδοντιατρικής Σχολής τονίζουν ότι τα τελευταία χρόνια έχουν παγώσει οι προσλήψεις εκπαιδευτικού, διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ η μισθοδοσία των συμβασιούχων της Σχολής –που αγγίζει τα 630.000 ευρώ ετησίως- καλύπτεται από τα έσοδα της Σχολής. Επισημαίνουν δε πως από ίδια έσοδα καλύπτονται και οι ανάγκες της Σχολής σε εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά. Διαμαρτύρονται ακόμη για τη δαιδαλώδη γραφειοκρατική διαδικασία του ΕΛΚΕ (Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας) και ζητούν από την κυβέρνηση άμεσα τη νομοθετική ρύθμιση θεμάτων που αφορούν τα μέλη ΔΕΠ.
 
«Συμβιβασμοί στην εκπαίδευση των φοιτητών και στη σωστή αντιμετώπιση των ασθενών δεν μπορούν να γίνουν» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη ΔΕΠ της Οδοντιατρικής Σχολής και καλούν τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Τέλος, στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να βρεθούν λύσεις για τα ζητήματα της σχολής έχουν ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης