Καβάλα: Δύο 63χρονοι «έβγαλαν» πάνω από 100.000 ευρώ από διακίνηση ηρωίνης

Καβάλα: Δύο 63χρονοι «έβγαλαν» πάνω από 100.000 ευρώ από διακίνηση ηρωίνης

«Εισήγαγαν» τα ναρκωτικά από την Βουλγαρία

Καβάλα: Δύο 63χρονοι «έβγαλαν» πάνω από 100.000 ευρώ από διακίνηση ηρωίνης
Δυο 63χρονοι Έλληνες ήταν οι “εγκέφαλοι” κυκλώματος που εισήγε τουλάχιστον τρία κιλά ηρωίνης από την Βουλγαρία από τον περασμένο Αύγουστο και την διακίνησε σε χρήστες στην πόλη της Καβάλας, αποκομίζοντας παράνομα κέρδη που ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ! Η σπείρα εξαρθρώθηκε με επιχειρήσεις της Δίωξης Ναρκωτικών στην Καβάλα και το Λευκώνα Σερρών.

Αρχικά, συνελήφθη στο Λευκώνα ένας 33χρονος Έλληνας, ενώ οδηγούσε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν μία συσκευασία με ηρωίνη βάρους 102 γραμμαρίων και άλλη μία με κοκαΐνη βάρους 2,1 γραμμαρίων, τις οποίες προμηθεύτηκε στη Βουλγαρία κατ’ εντολή των δύο 63χρονων. Αμέσως μετά, συνελήφθησαν στη Καβάλα οι δύο αρχηγοί του κυκλώματος και σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους κατασχέθηκαν 2.036 ευρώ, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, ένας φορητός υπολογιστής και ένα tablet. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατασχέθηκαν ακόμη τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Κλείσιμο
Από τις έρευνες προέκυψε ότι ο ένας από τους δυο 63χρονους πήγαινε συστηματικά στην Βουλγαρία, προμηθευόταν τις ποσότητες ναρκωτικών από έναν 36χρονο Βούλγαρο και τις μετέφερεμε τη συνδρομή του δεύτερου στην Καβάλα, όπου τα διακινούσαν με τη βοήθεια άλλων τριών Ελλήνων ηλικίας 34, 51 και 52 χρόνων. Στη συνέχεια, απέδιδαν τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει για την προμήθεια των ναρκωτικών σε έναν Βούλγαρο ο οποίος πήγαινε στην Καβάλα κατ' εντολή του 36χρονου ομοεθνή του.

Οι “εγκέφαλοι” της σπείρας και ο 33χρονος οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών, ενώ στην δικογραφία περιλαμβάνονται οι δυο Βούλγαροι και οι υπόλοιποι τρεις Έλληνες με ανάλογες κατηγορίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης