Συλλήψεις σε Κιλκίς, Βέροια και Μεσσήνη για λαθραίο καπνό και τσιγάρα

Συλλήψεις σε Κιλκίς, Βέροια και Μεσσήνη για λαθραίο καπνό και τσιγάρα

Κατασχέθηκαν χιλιάδες πακέτα και συσκευασίες

Συλλήψεις σε Κιλκίς, Βέροια και Μεσσήνη για λαθραίο καπνό και τσιγάρα
Έβγαλε «λαγό» ο έλεγχος που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Πολυκάστρου στο όχημα με το οποίο κινούνταν σε περιοχή του Κιλκίς ένας ηλικιωμένος, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε μέσα εκατοντάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων που σκόπευε να διακινήσει.

Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν 1.500 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης κα εστάλησαν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Ο 72χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς κατηγορούμενος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ το όχημά του κατασχέθηκε.

 Στην Βέροια, αστυνομικοί της Ασφάλειας έκαναν αιφνιδιαστικό έλεγχο στο κατάστημα που διατηρεί ένας 56χρονος και τον έπιασαν να πουλάει λαθραία πακέτα τσιγάρων σε έναν 66χρονο με αποτέλεσμα να συλληφθούν και οι δυο.  Στους χώρους του καταστήματος και σε ένα όχημα που χρησιμοποιούσε ο 56χρονος, κατασχέθηκαν 720 λαθραία πακέτα τσιγάρων και 128 συσκευασίες που περιείχαν έξι κιλά και 400 γραμμάρια καπνού. Μάλιστα, συνελήφθη λίγο αργότερα και ο 68χρονος ιδιοκτήτης του οχήματος. Και οι τρεις οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Η κλοπή ενός πορτοφολιού από το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη του σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης στη Μεσσηνία εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Καρδαμύλης και οι Αλβανοί δράστες ηλικίας 32 και 40 χρόνων συνελήφθησαν στο σπίτι του 40χρονου σε χωριό της Δυτικής Μάνης. Όμως, εκεί βρέθηκαν τρία κιλά και 138 γραμμάρια λαθραίου καπνού που κατασχέθηκαν μαζί με 290 ευρώ ως προερχόμενα από την διακίνηση λαθραίων προϊόντων! Οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας που τους απήγγειλε κατηγορίες κατά περίπτωση για κλοπή και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης