Τούρκος και Ελληνίδα έφερναν από Βουλγαρία φάρμακα «μαϊμού» και λαθραία πούρα

Τούρκος και Ελληνίδα έφερναν από Βουλγαρία φάρμακα «μαϊμού» και λαθραία πούρα

Στο εσωτερικό του οχήματος που κατασχέθηκε, οι αστυνομικοί βρήκαν 93.125 δισκία και φιαλίδια ψευδεπίγραφων φαρμάκων 85 διαφορετικών ειδών, τα οποία επρόκειτο να διοχετευτούν στην ελληνική αγορά θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία όσων τα κατανάλωναν

Τούρκος και Ελληνίδα έφερναν από Βουλγαρία φάρμακα «μαϊμού» και λαθραία πούρα
Μπροστά σε μια ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση λαθρεμπορίας βρέθηκαν οι άνδρες της Ασφάλειας Καβάλας, όταν έκαναν έλεγχο στο Ι.Χ. φορτηγό με πινακίδες Βουλγαρίας στο οποίο επέβαιναν ένας 55χρονος Τούρκος και μία 46χρονη Ελληνίδα στην περιοχή της Νέας Καρβάλης.

Στο εσωτερικό του οχήματος που κατασχέθηκε, οι αστυνομικοί βρήκαν 93.125 δισκία και φιαλίδια ψευδεπίγραφων φαρμάκων 85 διαφορετικών ειδών, τα οποία επρόκειτο να διοχετευτούν στην ελληνική αγορά θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία όσων τα κατανάλωναν! Μαζί με αυτά, το ζευγάρι μετέφερε και 55 συσκευασίες που περιείχαν 1.020 πούρα άγνωστης προέλευσης.

Για κανένα από τα εμπορεύματα που είχαν εισαχθεί λαθραία στην Ελλάδα δεν υπήρχαν παραστατικά αγοράς ή δελτία αποστολής και οι σχετικές ιατρικές συνταγές, ενώ δεν είχαν καταβληθεί οι ανάλογοι φόροι και δασμοί που θα υπολογιστούν από το Τελωνείο στο οποίο παραδόθηκαν. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας με κατηγορίες για νοθεία και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν είναι μέλη ευρύτερου κυκλώματος λαθρεμπόρων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης