Αλεξανδρούπολη: Κατασχέθηκε 1,5 τόνος επικίνδυνα όστρακα

Αλεξανδρούπολη: Κατασχέθηκε 1,5 τόνος επικίνδυνα όστρακα

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα σε δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις

Αλεξανδρούπολη: Κατασχέθηκε 1,5 τόνος επικίνδυνα όστρακα
Το μικρό λιμανάκι του Μαΐστρου στην Αλεξανδρούπολη έχει γίνει στέκι επιτήδειων που διακινούν παράνομα μεγάλες ποσότητες οστράκων τα οποία αλιεύουν πριν μεγαλώσουν αρκετά και τα διαθέτουν στην αγορά παρόλο που είναι ακατάλληλα για κατανάλωση. Σχεδόν ενάμισι τόνος κατασχέθηκε τη νύχτα του Σαββάτου, ενώ την Πέμπτη είχαν κατασχεθεί άλλοι τρεις!

Δυο προσπάθειες παραλαβής φορτίων με όστρακα υπολειπομένων διαστάσεων εντόπισαν οι λιμενικοί μέσα σε λίγες ώρες στο μικρό λιμάνι και συνέλαβαν τους δράστες. Στην πρώτη περίπτωση, εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο με οδηγό έναν 40χρονο που μετέφερε 52 σάκους με όστρακα του είδους ''αχιβάδα'' βάρους 1.090 κιλών. Οι διαστάσεις τους δεν ήταν οι επιτρεπόμενες κι έτσι κατασχέθηκαν, όπως και το αυτοκίνητο του δράστη που συνελήφθη.

Κλείσιμο
Λίγο αργότερα, οι λιμενικοί συνέλαβαν τρεις άνδρες που μεταφόρτωναν σε Ι.Χ. φορτηγό 19 σάκους με όστρακα του είδους ''αχιβάδα'' βάρους 398 κιλών από μια βάρκα τύπου μπλάβας. Και αυτά ήταν ακατάλληλα για κατανάλωση και κατασχέθηκαν μαζί με το όχημα και την βάρκα. Δυο ημέρες πριν, είχαν συλληφθεί τρεις Έλληνες και ένας αλλοδαπός που εντοπίστηκαν στο ίδιο λιμανάκι να μεταφορτώνουν 126 σάκους με ακατάλληλα όστρακα του είδους «τελλίνας» και «αχιβάδα» βάρους τριών τόνων και 132 κιλών σε οικίσκο της περιοχής από ένα σκάφος το οποίο κατασχέθηκε. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης