Χανιά: Στο «καταφύγιο» απόψε οι πρώτοι άστεγοι

Χανιά: Στο «καταφύγιο» απόψε οι πρώτοι άστεγοι

Το βράδυ θα διανυκτερεύσει στον χώρο υπάλληλος security ενώ από τον Δήμο έχουν ενημερωθεί τόσο η Αστυνομία όσο και το ΕΚΑΒ για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων καταστάσεων

Χανιά: Στο «καταφύγιο» απόψε οι πρώτοι άστεγοι
Την πρώτη τους νύχτα στο «καταφύγιο αστέγων» στο Κουμ Καπί περνούν απόψε επτά άστεγοι των Χανίων που πέρασαν την πόρτα της παλιάς Φιλαρμονικής λίγο μετά τις 7 το απόγευμα. Εκεί, ο χώρος είχε ήδη ζεσταθεί, τα κρεβάτια ήταν στρωμένα και τους δόθηκαν είδη προσωπικής υγιεινής, πετσέτες και καθαρές πυτζάμες, ώστε να κάνουν το μπάνιο τους και να ξαπλώσουν στους κοιτώνες.

Νωρίτερα, το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων είχε εγκρίνει κατά πλειοψηφία την λειτουργία της δομής προσωρινά κάτω από την «ομπρέλα» της πολιτικής προστασίας, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την άδεια του υπνωτηρίου. Εκτός από τους κοιτώνες, έχει διαμορφωθεί κοινόχρηστος χώρος αναψυχής με τραπεζαρία και σαλόνι, υπάρχει κουζίνα, μπάνιο γυναικών και ανδρών και αποθήκη. Το βράδυ θα διανυκτερεύσει στον χώρο υπάλληλος security ενώ από τον Δήμο έχουν ενημερωθεί τόσο η Αστυνομία όσο και το ΕΚΑΒ για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων καταστάσεων.

Κλείσιμο
Όπως τόνισε σε δήλωσή της η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Ελευθερία Αλιφιεράκη, στόχος του Δήμου είναι να μην αποκλειστεί κανείς άστεγος από την δομή. Ωστόσο, όλες οι περιπτώσεις θα επαναξιολογούνται καθημερινά από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι, με στόχο οι φιλοξενούμενοι να μην επαναπαύονται αλλά να παραμένουν σε εγρήγορση, κάτι που θα εξυπηρετήσει σε δεύτερο χρόνο την επανένταξή τους στην κοινωνία.

Στον χώρο βρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, αντιδήμαρχοι αλλά και ο επικεφαλής της «πρωτοβουλίας πολιτών, Γιάννης Σαρρής που έκανε λόγο για μια καλή αρχή στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πηγή: zarpanews.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης