Ξαναχτύπησε στην Ακράτα η σπείρα των ΑΤΜ

Ξαναχτύπησε στην Ακράτα η σπείρα των ΑΤΜ

Ήταν γύρω στις 5 τα ξημερώματα, όταν οι άγνωστοι δράστες αποπειράθηκαν να ανατινάξουν το ΑΤΜ υποκαταστήματος της Eurobank με την ίδια μεθοδολογία PROFKRAAK που έχουν χρησιμοποιήσει σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις

Ξαναχτύπησε στην Ακράτα η σπείρα των ΑΤΜ
Για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μήνες και Τρίτη μέσα σε τέσσερα χρόνια (!), χτύπησε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Ακράτα η σπείρα των επικίνδυνων κακοποιών που ανατινάζουν ΑΤΜ χρησιμοποιώντας αέριο. Φαίνεται, μάλιστα, ότι γνωρίζουν καλά την περιοχή αφού είχαν χτυπήσει εκεί και το 2012!

Ήταν γύρω στις 5 τα ξημερώματα, όταν οι άγνωστοι δράστες αποπειράθηκαν να ανατινάξουν το ΑΤΜ υποκαταστήματος της Eurobank με την ίδια μεθοδολογία PROFKRAAK που έχουν χρησιμοποιήσει σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις. Για άγνωστο λόγο, όμως, δεν τα κατάφεραν όμως και έσπευσαν να εξαφανιστούν με άγνωστο μέσο. Η νέα απόπειρα δείχνει ότι η σπείρα, που έχει δράσει σε διάφορα σημεία της χώρας, δεν έχει σχέση με αυτή των τεσσάρων Μολδαβών που είχαν συλληφθεί στις 14 Οκτωβρίου στο Παλιό Φάληρο και έκαναν παρόμοιες ανατινάξεις ΑΤΜ. 

Κλείσιμο
Αντίθετα, φαίνεται ότι πρόκειται για τους ίδιους που είχαν γκρεμίσει τη τζαμαρία στην Eurobank του Κραθίου Ακράτας, στις 27 Μαΐου, χρησιμοποιώντας Ι.Χ. αυτοκίνητο. Και τότε, είχαν προκαλέσει έκρηξη στο ΑΤΜ και είχαν αρπάξει 72.390 ευρώ. Το αυτοκίνητο, που είχε κλαπεί στις 18 Μαΐου από την Καλλιθέα, βρέθηκε αργότερα καμένο σε κοντινή απόσταση. Οι ίδιοι, όπως όλα δείχνουν, είχαν προσπαθήσει και δυο μήνες πριν να ανατινάξουν το ΑΤΜ τράπεζας στα Σελιανίτικα Αιγιάλειας, αλλά ο συναγερμός που ήχησε τους απέτρεψε. 

Το δεδομένο είναι ότι πρόκειται για εξαιρετικά επικίνδυνους και αποφασισμένους να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους κακοποιούς. Αυτό δείχνει η αντίδρασή τους, όταν ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με έναν περαστικό στις 19 Οκτωβρίου όταν ανατίναξαν το ΑΤΜ που στεγάζεται στο ισόγειο του Δημαρχείου της Γραβιάς , αλλά δεν κατάφεραν να ανοίξουν τις κασετίνες για να αρπάξουν τα χρήματα. Ο μάρτυρας είδε δυο από τους τρεις κουκουλοφόρους δράστες να τον απειλούν με Καλάσνικοφ και να μπαίνουν στο Ι.Χ. όπου τους περίμενε ο τρίτος συνεργός τους, ενώ σε μικρή απόσταση υπήρχε και δεύτερο αυτοκίνητο, πιθανότατα με την «οπισθοφυλακή» τους!

Με Καλάσνικοφ είχαν «γαζώσει» τα μέλη της σπείρας τους άνδρες του αστυνομικού τμήματος Ακράτας στις 4 Απριλίου 2012! Τότε, οι δράστες είχαν προσπαθήσει να ξεκολλήσουν το ΑΤΜ υποκαταστήματος της Eurobank και πάλι στο Κράθιο, τραβώντας το με ένα τζιπ Lexus που είχαν κλέψει μία εβδομάδα νωρίτερα από την περιοχή της Πεντέλης. Οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν στο σήμα του συναγερμού, στις 3.45 τα ξημερώματα, αλλά οι δράστες έριξαν εναντίον ντους περισσότερες από δέκα σφαίρες χωρίς να τους τραυματίσουν και διέφυγαν με ένα δεύτερο όχημα που είχαν αφήσει λίγο πιο μακριά.

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια σπείρα αποδίδονται, εκτός από αυτή της Γραβιάς στις 19 Οκτωβρίου, άλλες εννέα κλοπές και απόπειρες κλοπής με την ανατίναξη ΑΤΜ σε όλη την Ελλάδα τους τελευταίους έξι μήνες! Είχαν προηγηθεί οι επιθέσεις τους στο Νέο Μοναστήρι του δήμου Δομοκού, στο Λευκώνα Σερρών, το 3ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Βάρης- Κορωπίου, το Πόρτο Ράφτη, την Ξυλούπουλη Λαγκαδά, το Κράθιο της Ακράτας, τις Ερυθρές Αττικής, τα Οινόφυτα και την Κάνηθο Χαλκίδας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης