Σπείρα ρήμαξε δυο φορές κλειστό εργοστάσιο στη Νέα Αρτάκη

Σπείρα ρήμαξε δυο φορές κλειστό εργοστάσιο στη Νέα Αρτάκη

Τα μέλη μιας σπείρας «κυνηγών» χαλκού και μετάλλων και είχαν αρπάξει πλήθος αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και μηχανήματα, αξίας άνω των 200.000 ευρώ

Σπείρα ρήμαξε δυο φορές κλειστό εργοστάσιο στη Νέα Αρτάκη
Δύο φορές μέσα στις τελευταίες δέκα ημέρες, είχαν διαρρήξει ένα ανενεργό εργοστάσιο παραγωγής μονωτικών υλικών στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας τα μέλη μιας σπείρας «κυνηγών» χαλκού και μετάλλων και είχαν αρπάξει πλήθος αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και μηχανήματα, αξίας άνω των 200.000 ευρώ!

Χάρη στα στοιχεία που συνέλεξαν, οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος εντόπισαν μια επιχείρηση εμπορίας scrap στα Ψαχνά Ευβοίας όπου ανακάλυψαν μέρος των κλοπιμαίων, τα επέστρεψαν στους ιδιοκτήτες του εργοστασίου και συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης που κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Κλείσιμο
Στην προανάκριση προέκυψαν τα στοιχεία ενός 29χρονου Πακιστανού και ενός 24χρονου Αλβανού που συμμετείχαν στις λεηλασίες και συνελήφθησαν, καθώς είναι σεσημασμένοι για τέτοια αδικήματα. Λίγο αργότερα εντοπίστηκαν και δυο Έλληνες μέλη της σπείρας, ένας 21χρονος και μία 18χρονη και κατασχέθηκε το Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρουν τα κλοπιμαία.

Στη συνέχεια, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες είχαν «χτυπήσει» από τον Σεπτέμβριο και άλλα εργοστάσια και αποθήκες στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Αρτάκης και του Βατώντα Ευβοίας και είχαν αρπάξει πλήθος χάλκινα και μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία είχαν πουλήσει στην ίδια μάντρα ανακύκλωσης. Η έρευνα συνεχίζεται για να εξιχνιαστεί πλήρως η δράση της σπείρας και τα μέλη της, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης