Την Κυριακή με το Θέμα, το συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μπέσσης Λιβανού «Ταξιδιώτισσα του ανέμου»

Την Κυριακή με το Θέμα, το συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μπέσσης Λιβανού «Ταξιδιώτισσα του ανέμου»

Μια γυναίκα, αντισυμβατική και θαρραλέα, παλεύει να κερδίσει ξανά τον μεγάλο, αλλά χαμένο έρωτα της ζωής της. Από βήμα σε βήμα, από μάχη σε μάχη, συνειδητοποιεί ότι κανείς δεν είναι στ' αλήθεια με το μέρος της. Άραγε, αρκεί η δύναμη της αγάπης για να νικηθεί η προδοσία;

XRWMA-book12_05
Μια Ελληνίδα συγγραφέας που έχει κατακτήσει την αγάπη και την εκτίμηση του αναγνωστικού κοινού με τα σαγηνευτικά μυθιστορήματά της, στην «Ταξιδιώτισσα του ανέμου» καταπιάνεται με ένα από τα πιο αγαπημένα της θέματα: Την εμβάθυνση στη ζωή και τη συμπεριφορά μιας γυναίκας που δεν χωρά σε στερεότυπα και καλούπια συμπεριφοράς. Η γραφή της Μπέσσης Λιβανού, συναισθηματική, ανθρώπινη αλλά και διεισδυτική τοποθετεί αρχικά την ηρωίδα της σε ένα γνώριμο σκηνικό, υπογραμμίζοντας με αριστοτεχνικό τρόπο το πόσο διαφορετική και αταίριαστη είναι: «Τα κορίτσια του χωριού περπατούσαν με μικρά γοργά βήματα και μάτια κατεβασμένα. Ακόμα και η οπτική επαφή με το αντίθετο φύλο θεωρούνταν πρόκληση και πολλές φορές γινόταν αφορμή για παρεξηγήσεις και καβγάδες, η Ελένη όμως δε νοιαζόταν για τέτοιες λεπτομέρειες. Κάθε της έξοδος συνιστούσε και ένα ερωτικό κάλεσμα. Η περπατησιά της αρχή και περήφανη, όμοια με εκείνη της λιονταρίνας σαν βγαίνει μέσα στο δάσος να αναζητήσει τη λεία της. Κρατούσε το κεφάλι ψηλά κι άφηνε τα μάτια της να χαμογελούν και να υπόσχονται τον ίδιο τον Παράδεισο, ενώ τα χείλη της, άλικα και προκλητικά, ακύρωναν ειρωνικά όλες τις υποσχέσεις».

Κάπως έτσι, η Μπέσση Λιβανού παρασύρει τον αναγνώστη στο λαβύρινθο μιας ιστορίας, η οποία μοιάζει να ακολουθεί μια διαδρομή στα τυφλά, από την πίστη στην προδοσία, από τη δημιουργία στην καταστροφή, από την αλήθεια στο ψέμα -και αντιστρόφως. Είναι όμως η πορεία μιας συγκεκριμένης γυναίκας που η μοίρα της τη φέρνει διαρκώς αντιμέτωπη με κάθε είδους ανομολόγητο πάθος, με ίντριγκες και διπρόσωπους φίλους, οι οποίοι γίνονται οι πιο επικίνδυνοι εχθροί της. Πάνω από όλα, όμως, η δύναμη να συνεχίσει τη μάχη, παρά τα τραύματα και τον πόνο, γι' αυτή τη γυναίκα προέρχεται από μια μεγάλη αγάπη. Έναν έρωτα από το παρελθόν, πανίσχυρο και αδάμαστο.

Αυτή την Κυριακή το καθηλωτικό βιβλίο της Μπέσσης Λιβανού «Ταξιδιώτισσα του ανέμου» είναι στο ΘΕΜΑ.
IN_ARTICLE-book12_05
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης